Artikel
SVAR til Otto Rühl
No image

SVAR til Otto Rühl

SVAR til Otto Rühl

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Tak for dit indlæg. Vi er enige i, at det er svært at udarbejde en historisk oversigt, fordi det aldrig er muligt at medtage alle faktuelle hændelser. Endnu sværere bliver det, når der er tale om en oversigt i en artikel frem for til historieundervisning. Af hensyn til formidlingen er journalisten nødt til at foretage en vinkling af begivenhederne. Det er således også på baggrund af en journalistisk vinkling, at vi har lavet oversigten: Et land – To historier. Oversigten er derfor på ingen måder en historisk tidslinje og kan ikke indeholde alle historiske begivenheder. Den skal nærmere give læserne et mini-overblik, der gør dem i stand til at læse artiklerne og forstå problematikken.

Vi har forsøgt at vinkle begivenheder i forhold til det nuværende Palæstina og de nuværende flygtninge. Os bekendt lever ingen jøder i flygtningelejre på nuværende tidspunkt. De jødiske flygtninge i Europa efter Anden Verdenskrig er absolut relevante at fortælle om i forhold til et tema om jøder, Israel eller Anden Verdenskrig generelt. Men i vores fokus på det nutidige Palæstina har vi været nødt til at vælge oplysningerne fra.

Man kan måske godt argumentere for, at vi kunne have nævnt, hvordan de jødiske indbyggere i mange arabiske lande var nødt til at flygte fra deres hjemland som konsekvens af Israels oprettelse og den forfølgelse af jøder, der fulgte af dette. Men desværre er der ikke plads til alt. Og som tidligere nævnt prøvede vi at lave et øjebliksbillede af Vestbredden.

Morten Jest
Chefredaktør

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater