Artikel
Ny tænketank vil bringe de unge på banen
Kristian Leth

Ny tænketank vil bringe de unge på banen

Unge skal tages alvorligt i medierne. Det vil den nye tænketank YouGlobe være med til at sikre.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Den nye tænketank YouGlobe skal sætte de unge mere i spil i den danske presse. De unge er ofte repræsenteret i de danske medier, men tit er det i realityprogrammer som Sommer i Sunny Beach og Paradise Hotel. Men den nye tænketank vil gerne have, at de unge kommer i medierne, fordi de har en holdning.

Unge skal høres
Musiker og forfatter Kristian Leth er blandt initiativtagerne til tænketanken.

”Når man endelig har en ung med i medierne, så er det historien om, at de unge gør noget skørt. Og så får man en ung til at fortælle, hvor skørt det er. De unge kan sagtens bruges i normale sammenhænge. Derfor vil vi engagere en række unge mennesker, så vi får mulighed for at lave nogle ret præcise tilkendegivelser fra de unge målgrupper. For vi hører aldrig, hvad de unge mener om noget,” siger Kristian Leth.

Dynamisk medieplatform
Udover Kristian Leth er en række gymnasier, ungdomsorganisationer og andre enkeltpersoner involveret. Tænketanken skal fungere som en dynamisk medieplatform, hvor unge kan debattere alverdens emner, foretage meningsmålinger og skabe deres egne nyheder, der sendes ud til den etablerede presse. Det skal ikke bare omhandle de emner, som man tror, rammer de unge. Det skal være alt.

”YouGlobe vil lave om på tendenserne i mediernes brug af de unge og få dem til at føle sig som en del af det samfund, de snart skal overtage,” siger Kristian Leth.

Tænketanken kommer til at være aktiv på Facebook, der bliver den primære platform, som tænketanken skal bevæge sig på. Derudover skal den være tilgængelig fra web, Twitter og Apps.

Læs mere om YouGlobe og Kristian Leth i næste nummer af Gymnasieskolen, der udkommer i næste uge.

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater