Artikel
Information fra Magistrenes Arbejdsløshedskasse
No image

Information fra Magistrenes Arbejdsløshedskasse

Information fra Magistrenes Arbejdsløshedskasse

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Mere fremadrettede og fleksible samtaler med ledige

I MA mener vi, at størst mulig selvbestemmelse og indflydelse på egen situation giver de bedste resultater. Der er stor forskel på behovet for vejledning, når man som nyuddannet skal ud at finde sit første job, og når man er blevet ledig efter mange år på arbejdsmarkedet.

MA har igennem de seneste år arbejdet med en mere fleksibel form for rådighedsmøder. Som ledig har man selv kunnet bestemme arten og omfanget af den vejledning, man ønskede, og der har været tilbud om forskellige workshopper i forbindelse med rådighedsmødet. Modellen er blevet taget godt imod af medlemmerne og har givet en høj tilfredshed blandt deltagerne.

Andre a-kasser har efterfølgende ladet sig inspirere af vores model, og nu har Arbejdsmarkedsstyrelsen igangsat et forsøg under navnet Den Gode Samtale. MA er en af de syv a-kasser, der er udvalgt til at deltage.

I løbet af marts 2012 forsvinder de almindelige rådighedsmøder. Fremover kan man som ledig i stedet booke sig til en række workshopper, temadage og individuelle samtaler i MA. Det kan for eksempel handle om at blive bedre til at skrive ansøgninger, om at bruge aktiveringen aktivt i sin jobsøgning, om, hvordan man får job i gymnasieskolen, eller om kursusmuligheder under seks ugers selvvalgt uddannelse. Alle tilbud er frivillige, og man bestemmer selv, hvad man har behov for lige her og nu.

Som minimum skal man dog have et rådighedstjek hver tredje måned. Kravene til jobsøgning og rådighed er der ikke ændret på. Men rådighedstjekket kan fremover klares over nettet/telefonen eller i forbindelse med, at man deltager i en aktivitet i MA. Under forudsætning af, at rådigheden er i orden, vil fokus ligge på den enkeltes fremadrettede behov for støtte og rådgivning på vejen mod job.

Forsøget løber det næste år. Fordi det er et forsøg, vil deltagerne løbende via sms blive opfordret til at evaluere ordningen, så Arbejdsmarkedsstyrelsen kan indsamle erfaringer, inden man beslutter, om forsøgsordningen skal gøres permanent.

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater