Artikel
Forsker: Intet nyt i unges druk og hor i udlandet
shutterstock_125982872

Forsker: Intet nyt i unges druk og hor i udlandet

Der er ikke noget nyt i de danske gymnasieelevers vilde druk i Prag, mener Sébastien Tutenges, der er forsker ved Center for Rusmiddelforskning på Aarhus Universitet.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

De unges vinterferie går bestemt ikke stille for sig, og deres hang til druk, og hvad der deraf følger, er havnet i mediernes søgelys. Men ifølge Sébastien Tutenges er der ikke noget nyt i, at unge rejser ud i verden for at drikke og hore.

Dannelsesrejse
I det 18. og 19. århundrede var vinterferien i Prag byttet ud med dannelsesrejser, hvor unge mænd rejste ud i verden for blandt andet at blive indviet i finkultur og lære fransk. Men de unge mænds dagbøger vidner om, at kultur og sprog ikke fyldte det hele.

”Når man læser dagbøgerne fremgår det, at druk og hor var noget, der optog de unge mænd meget. At skeje ud i udlandet er noget, unge altid har gjort,” siger Sébastien Tutenges.

Dannelsesrejserne gik ofte til Paris og Venedig, som Sébastien Tutenges kalder ”datidens Sin Cities”. Her var prostitution og homoseksualitet meget udbredt. Forskellen på nutidens og datidens rejser er dog, at dem derhjemme ikke fik noget at vide om rejsen i medierne i det 18. og 19. århundrede.

Vildere fester i udlandet
Unge danskere fester vildere i udlandet, og der sker ofte voldsommere ting, end der gør til fester i Danmark.

”De unge føler sig anonyme og er samtidig væk fra forældre og andre autoriteter. Jo længere tid de er væk, des længere væk kommer de fra den normale virkelighed. For mange unge er det en del af attraktionen ved deres rejse,” siger Sébastien Tutenges.

Bevidsthedsændrende rejser
For nogle unge opstår der en bevidsthedsændring, når de for eksempel er på en tur til Prag, mener forskeren.

”Rejsen er et velorkestreret angreb på kropslige vaner. De unge spiser ikke nok eller fornuftigt, og de får ikke nok søvn,” siger Sébastein Tutenges og fortsætter: ”Samtidig omgås de unge fulde mennesker konstant, så det bliver normalt, at folk er berusede.”

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater