Artikel
Er det nu også lettere …
No image

Er det nu også lettere …

Er det nu også lettere …

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Ifølge Gymnasieskolen den 9. februar 2012 citeres rektorformand Niels Boe Nielsen for at mene “der er en urimelighed og uretfærdighed i systemet” (side 9). I samme korte artikel påstås det, det er lettest for htx-elever at opnå karakterbonus for flittige elever. Jeg må indrømme, at jeg føler mig lettere stødt af brugen af ordene let, urimelig og uretfærdig her.

Man kunne lige så godt påstå, at der må være en uretfærdighed ved, at stx-elevernes gennemsnit er på 7,0 når nu alle de tre andre gymnasiale eksamensresultater giver lavere gennemsnit. Er det, fordi stx-eleverne kommer “lettere” til gode karakterer?

En htx-elev skal obligatorisk have både matematik, fysik og kemi på B-niveau, hvilket mange ville opfatte som “straf” nok for det manglende A-fag. Bekendtgørelsen kræver desuden, at de undervises minimum 2.630 timer – et tal, som ligger på 2.430 for en stx-elev. Deres elevtid ligger på 745-795 timer, tilsvarende 605-655 for en stx-elev. Under disse omstændigheder tager jeg hatten af for alle de 9 ud af 10 htx-elever, som faktisk gennemfører et ekstra A-løft! De har fået lov til at arbejde for det!

Jeg siger Tillykke og Godt gået! Og skal vi så ikke samtidig sige tillykke til alle de stx-elever, som har opnået så flot et eksamensresultat!

Gorm Simonsen
Roskilde Tekniske Gymnasium

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater