Artikel
Den første gang …
No image

Den første gang …

Tekst_ Morten Jest
Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Endnu et skoleår nærmer sig hastigt sin afslutning. Når disse linjer læses, kastes huer i en lind strøm på de nye studenters hoveder, og hestetramp og lastvognenes tuden i hornet vil snart kunne høres på gader og veje over det ganske land.
Imens kan lærerne begynde at forberede sig til et nyt skoleår, som sikkert vil byde på mange nye udfordringer for den enkelte, ung som gammel. I dette nummer af Gymnasieskolen – det sidste inden sommerferien – fortæller seks lærere om deres første erfaringer med en ny udfordring eller begivenhed i det forløbne skoleår. Læs med fra side 10 om litteraturklubben for nørder, koks på studieturen, det første år som lynafleder og tre andre fortællinger om den første gang.

For godt 60 lærere, der har været ansat i tidsbegrænsede stillinger, bliver det om ikke nye udfordringer, så i hvert fald en ny situation. Og måske også ”den første gang”. De er nemlig blevet fastansat som følge af GL’s vedholdende arbejde på en række skoler, hvor vikarsituationen tydede på et vist potentiale. Det viser, hvor vigtig dialogen mellem GL – herunder den stedlige TR – og skolerne er, lyder det fra GL’s hovedbestyrelse. Læs også om, hvad sikkerheden og trygheden i fastansættelsen betyder fagligt, udviklingsmæssigt, kollegialt og menneskeligt for nogle af de lærere, der fastansættes.

Du kan blandt andet også læse om, hvordan uddannelsesminister Morten Østergaard ønsker den personlige studievejledning styrket, så Danmark kan nå målet om, at 60 procent af en ungdomsårgang får en videregående uddannelse. Eller et interview med den britiske historiker Antony Beevor, hvis digre ”puslespilsværk” om Anden Verdenskrig udkommer på dansk i netop disse dage.

Gymnasieskolens redaktion vil gerne benytte lejligheden til at ønske god sommer og endnu en gang sige tak til alle de medlemmer og kilder, der beredvilligt stiller op.
Også redaktionen går et skoleår med nye udfordringer i møde – som nævnt i blad nummer 9 har vi lanceret vores nye hjemmeside, som stadig undergår nogle tekniske ændringer. Men vi er glade for de foreløbige reaktioner og den voksende trafik på sitet. Og vi glæder os til at arbejde endnu mere på den platform fra august, hvor det trykte blad går over til at blive månedsblad.

God læsning og god ferie!

Morten Jest, chefredaktør

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater