Artikel
Kulturguiden
No image

Kulturguiden

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Hvilke tre kulturelle ting skal du og læserne opleve i juni?

1. Udendørskoncerter på Engen i Fruens Bøge i Odense hører sommeren til. Selvom vi er midt i eksamensperioden, så vil jeg ikke gå glip af koncerten med legendariske Sting den 21. juni klokken 20.00. En fantastisk musiker med en skøn stemme og et godt budskab. Denne aften skal vejret helst holde tørt, for at det bliver den ultimative aften i gode venners selskab på et af de flotteste steder i Odense. Fra juli er der desuden om torsdagen gratis koncerter i Kongens Have lige over for Odense Banegård. Her kunne jeg godt tænke mig at høre Mathilde Falch, som formodentlig har arvet nogle gode sangtalenter fra sin far.

2. Øverst i bunken af den halve meter bøger, jeg ikke har haft tid til at begrave mig i det sidste år, ligger thrillerkrimien Alfabethuset af Jussi Adler-Olsen. Er den bare halvt så godt skrevet som Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P, så venter der mig flere dages spændende læsning i hængekøjen. Jeg har også købt endnu en mursten af en roman om første verdenskrig, nemlig Ken Folletts Giganternes fald. Og så regner jeg med at få nogle aha-oplevelser og inspiration til nye madoplevelser – og måske til projekt i biologi og kemi ved at læse Tang – Grøntsager fra havet af biofysikeren Ole G. Mouritsen.

3. Hvis vejret en sommerdag ikke er til at være ude i, så kunne jeg godt tænke mig at se udstillingen Himmelgåder – Dansk kunst og astronomi 1780-2010 på Fyns Kunstmuseum. Den kan ses indtil 5. august 2012. Her vises værker af danske kunstnere, der skildrer universet med måner, stjerner, planeter og kometer. Udstillingen illustrerer, hvordan himmelrummet har været genstand for både gåder og gætterier og forskning. Side om side med kunstværkerne præsenteres videnskabelige instrumenter, filmklip, musik og andet dokumentarisk materiale fra litteratur og videnskab.

Navn: Lone Holmsberg  •  Alder: 46 år  •  Skole: Middelfart Gymnasium & HF  •  Fag: Biologi og kemi

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater