Artikel
12-tallet er blevet normalt
No image

12-tallet er blevet normalt

Der er aldrig blevet uddelt så mange 12-taller som ved det seneste kuld studenter. Det viser, at lærerne nu har lært at bruge den højeste karakter korrekt, mener skalaens ”moder”.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Sidste års studenter har tilsammen over 100.000 12-taller stående på deres eksamensbeviser. 
Selv om 12-tallet er skalaens højeste karakter, er den på ingen måde et særsyn i gymnasierne – og det er heller ikke meningen. 
10 procent af sidste års studenters karakterer var 12-taller, mens det tilbage i 2008 kun var otte procent af karaktererne, som ramte skalaens loft. 
Dermed rammer lærere og censorer stort set præcis intentionen med den nye skala – nemlig at det forventes, at 10 procent skal have en topkarakter. 
”Internationalt set var det et problem, at meget få fik topkarakteren 13 i Danmark. Man kunne ikke forstå, at selv meget dygtige studenter ikke havde så mange topkarakterer på deres eksamensbevis. I udlandet virkede et gennemsnit på 9,9 ikke særlig højt, når topkarakteren hed 13,” forklarer Katherine Richardson, som var formand for Karakterkommissionen, som udarbejdede den nye karakterskala. 
Lis Vivi Fonnesbæk, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, er enig i, at lærerne nu uddeler 12-taller efter intentionerne med den ny karakterskala. 
”Før skulle du lave en outstanding præstation for at få 13. Der har været en vis indkøringsfase, men nu har lærerne vænnet sig til, at et 12-tal godt kan indeholde visse mangler,” siger hun. 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater