Artikel
Vidensarbejde om frafald mister penge
_MG_4178

Vidensarbejde om frafald mister penge

Videnscenter om fastholdelse og frafald (VOFF) mister fremover sin økonomiske støtte fra gymnasierne bag projektet. Det kommer til at efterlade et hul, mener Mogens Andersen, der er formand for projektet og rektor på Høje Taastrup Gymnasium.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Siden 2008 har Videnscenter om fastholdelse og frafald (VOFF) indsamlet, produceret og formidlet viden om frafald og fastholdelse. Men fremover vil VOFF miste sin økonomiske støtte fra projektgruppen bag videnscenteret, og det vil gå udover projektets resultater. Det siger Mogens Andersen, der udover at være formand for VOFF's projektgruppe også er rektor på Høje Taastrup Gymnasium.

”VOFF bevæger sig i en anden retning. Gymnasierne, der indtil nu har støttet VOFF, har ikke de økonomiske ressourcer til at holde det på samme niveau fremover. Samarbejdet mellem skolerne fortsætter, men det karakteristiske ved VOFF – udover dataindsamlingen – var at starte en række projekter indenfor fastholdelse og frafald. Det vil VOFF ikke være i stand til fremover,” siger Mogens Andersen.

Syv gymnasier fra Københavns Vestegn har siden 2008 støttet projektet, der har til formål at skabe en fælles vidensplatform om fastholdelse og frafald i Danmark. Men den manglende økonomiske støtte vil betyde, at projektet kommer til at arbejde på lavere blus fremover.

”Siden VOFF startede, er fastholdelsesarbejdet kommet på den politiske dagsorden i Danmark, og arbejdet er vokset. Men når der bliver skåret ned på VOFF, kommer der til at mangle et sted, hvor man indsamler den viden, man får fra forskellige projekter både i Danmark og i udlandet. Det er ærgerligt, og det efterlader et hul,” siger han.

Opgave for ministeriet
Mogens Andersen mener, der kommer til at mangle et sted, hvor man har fingeren på pulsen, så man hurtigt kan formidle viden på området, så der kan blive gjort en indsats. Derfor er det ærgerligt, at ingen har kunnet støtte VOFF økonomisk, når gymnasierne ikke har mulighed for det længere.

”Det burde være en ministeriel opgave at indsamle den viden. Derfor er det også ærgerligt, at Ministeriet for Børn og Undervisning ikke har været i stand til at finde midler til at arbejde videre med projektet,” siger Mogens Andersen.

Fortsætter samarbejde
På trods af nedskæringerne i midlerne vil VOFF fortsat eksistere. Kristine Hecksher er projektleder i VOFF. Hun mener, at en del af arbejdet bliver det samme, men strukturen bliver en anden.

”Der bliver skåret ned på videnscenterets aktiviteter i forhold til nyhedsbreve og vidensindsamling, men VOFF vil fortsat udvikle ny viden om fastholdelse og frafald gennem projektet Preventing Dropout. Vi vil også stadig have fokus på at formidle resultater og metoder til at bekæmpe frafald,” siger Kristine Hecksher.

Preventing Dropout er et fastholdelses- og frafaldsprojekt, der er støttet af Region Hovedstaden og EU-programmet Interreg IA. Målet er at skabe en samarbejdsplatform for ungdomsuddannelser i Øresundsregionen.

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater