Artikel
”Ro til fordybelse får jeg bedst hjemme”
No image

”Ro til fordybelse får jeg bedst hjemme”

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Når arbejdet udføres hjemme ved hans eget skrivebord, får Kaj Alstrup den fred og ro, han har behov for. Han underviser i dansk og psykologi på VUC Fyn og foretrækker at forberede sig hjemme, hvor han ikke bliver forstyrret. 
”En stor del af mine forberedelser er af pædagogisk karakter. Jeg kan for eksempel overveje, hvordan jeg skal tackle en bestemt klasses eller kursists problemer, motivation eller manglende forberedelse. Den slags arbejde kræver ro til fordybelse, og det får jeg bedst hjemme,” siger han. 
Når Kaj Alstrup har undervist, tager han hjem fra arbejde og bruger typisk et par timer på praktiske opgaver som indkøb, inden han igen sætter sig til at arbejde. 
”Jeg synes, det er rart med en pause på nogle timer, inden jeg kaster mig over mere arbejde,” siger Kaj Alstrup. 
Hjemme har han bedre muligheder for at skifte arbejdsstilling, alt efter om han skal rette stile eller holde sig ajour med den ny faglitteratur. 
”Arbejdspladserne på skolen bliver indrettet, som om vi er HK’ere eller it-arbejdere, men det er kun en lille del af mit arbejde, der foregår ved en skærm eller et skrivebord. Jeg bruger meget tid på at læse, tage notater med blyant og så videre i en god, blød stol eller sofa. Denne luksus kan skolen ikke tilbyde,” siger Kaj Alstrup.  

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater