Artikel
Næsten 600 magistre har mistet dagpengene i år
sparegris

Næsten 600 magistre har mistet dagpengene i år

Vores pessimisme holdt desværre stik, siger afdelingschef i Magistrenes Arbejdsløshedskasse. Regeringens dagpengeudspil sikrer dog de udfaldstruede et vist forsørgelsesgrundlag

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Helt nøjagtigt 590 magistre har mistet retten til dagpenge siden første januar i år. Det viser en ny optælling fra Magistrenes Arbejdsløshedskasse.(MA)

Nogle af de ledige står nu uden anden indtægt end deres ægtefælles løn eller værdien af de mursten, de ejer.

”Tabet af dagpenge er et kæmpe problem for hver af disse mennesker og for deres familier,” siger afdelingschef i MA, Marianne Rossander.

Fra i dag og frem til oktober risikerer 594 andre ledige fra MA at miste deres dagpenge, som man gøre efter to års ledighed. Til sammenligning mistede omkring 80 medlemmer om året retten til dagpenge, da dagpengeperioden var på fire år.

”Vi har hele tiden været pessimistiske i forhold til, hvor mange som mister deres dagpenge – i modsætning til mange politikere – og vi har desværre fået ret,” siger Marianne Rossander.

Nyt udspil
Regeringen har været under pres, da flere ledige end forudset har mistet dagpengene.
I dag kom så regeringen med et nyt dagpengeudspil. Udspillet betyder blandt andet, at personer, som har mistet dagpengene i år, får ret til uddannelsesydelse frem til 31. december 2013. Fra 2014 bliver der også indført en såkaldt arbejdsmarkedsydelse, som udgør 60 procent af højeste dagpengesats for ikke-forsørgere og 80 procent for forsørgere.

Mange ansøgninger
Lige nu er ledigheden for magistrene 7,8 procent. En del af dem sender forgæves ansøgninger til gymnasier og andre undervisningsinstitutioner.

”En stor andel af de medlemmer, som har mistet retten til dagpenge er dimittender. De står uden joberfaring, samtidig med at de bliver overhalet af nye kandidater,” siger hun.

Mange medlemmer søger HK-job eller ufaglært arbejde, men de viser sig ofte at være lige så svære at få.

De fleste af GL’s medlemmer er også medlem af Magistrenes Arbejdsløshedskasse. MA fører ikke særskilt statistik på GL’s medlemmer. GL’s sekretariat anslår dog, at ledigheden blandt medlemmerne er meget lav, og at kun 20 til 40 medlemmer har været ledige så længe, at de var i farezonen for at miste dagpengene i første halvdel af 2013.

Regeringens dagpengeudspil

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater