Artikel
Kulturguiden
No image

Kulturguiden

Tekst_ gs_redaktor
Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Frilandsmuseet Hjerl Hede: Historie for alle generationer

Jeg tager gerne på Frilandsmuseet Hjerl Hede mindst en gang om året med min familie. Det er et dejligt sted at tilbringe en dag – især i solskinsvejr. Man kan gå rundt og nyde en masse gamle huse og bondegårde, og på den måde bliver historien mere levende for børn og unge. Tager man bedsteforældrene med, kan man få mange gode snakke derude. Man kan sagtens gå rundt en hel dag, og det er et godt udflugtsmål til at være sammen som familie og udveksle erfaringer generationerne imellem.

En film, jeg har set…
Jeg har lige været i biografen med min familie og set filmen Inderst Inde. Det er en fantastisk animationsfilm med fokus på menneskets følelser. Den var især god at se med mine teenagebørn på 12 og 15 år, fordi filmen fik en ekstra dimension, da vi tog en snak om den bagefter. Dens budskaber er, at glæde og tristhed eksisterer side om side, og man skal acceptere, at tristhed også er en følelse. De budskaber er især vigtige for unge mennesker i en tid, hvor alt skal være lige så perfekt, som det ser ud på Facebook.

Højriis Slot: Mordmysteriet på Mors
I efterårsferien cykler eller sejler jeg med min familie til Mors, hvis vejret tillader det. Hvert år er der begået mindst et mord på Højriis Slot, og det mord skal vi opklare sammen ved at følge nogle spor. Som regel er det baronen eller nogle gæster, der er blevet dræbt, og så går vi på jagt på slottet
sammen. Det er fjerde gang, vi skal derhen, og det plejer at være en hyggelig familieudflugt.

 

Lene Raae Søndergaard

Navn: Lene Raae Søndergaard
Alder: 48 år
Skole: Skive Gymnasium og HF
Fag: Spansk og tysk

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater