Du er her

Chefredaktør Morten Jest

Foto: 
Blogindlæg |
23. maj 2012

Velkommen til nyt gymnasieskolen.dk

Gymnasieskolens nye website er i luften. Det giver nogle nye muligheder for både læserne og for redaktionen.
Af: Morten Jest

Så kom vi endelig i luften!

Da det trykte blad blev relanceret sidste år, var der samtidig tænkt en ny web-løsning med i konceptet. Sitet lod imidlertid vente på sig, da der skete personaleudskiftning, og redaktionen i en længere periode var underbemandet og i det hele taget befandt sig i en stor forandringsproces. Samtidig forestod der ændringer hos nogle eksterne samarbejdspartnere, hvilket skabte usikkerhed om rammerne. Det er således et tiltrængt løft af Gymnasieskolens samlede tilbud til medlemmerne, vi står overfor den kommende tid.

Efter cirka et halvt års intenst arbejde med projektbeskrivelser, indholdsmøder, annoncestrategier, design og teknisk udvikling samt de seneste uger implementering er det derfor med både lettelse og stor spænding, at vi i dag har trykket på knappen, der flyttede gymnasieskolen.dk fra en server til en anden. Vi er nemlig spændt på, hvordan vores læsere, først og fremmest GL’s medlemmer, på sigt vil tage imod det nye site.

Vores læserundersøgelser har vist et behov for en moderne digital ydelse i form af et dynamisk website med mange flere elementer, end det gamle, der af ressourcemæssige årsager har ligget mere eller mindre dødt de seneste år, havde. Det trykte blad er ganske vist populært, men mange synes ikke, at de har tid til at fortære det hver anden uge. Det giver dem dårlig samvittighed, når det af og til kommer til at ligge i ”bunken” sammen med de andre ting, man ikke når!

Samtidig ser vi på redaktionen også frem til at tage et nyt instrument i brug, nemlig evnen til at arbejde i en daglig nyhedsstrøm med et opdateret website. Det stiller nye krav, men det giver også nye muligheder, som vi ofte har manglet.

Det betyder, at vi som redaktion skal til at arbejde på en lidt anden måde, ligesom læserne skal vænne sig til, at stoffet måske bliver fordelt anderledes, og det trykte blad dermed efter sommerferien vil undergå nogle justeringer indholdsmæssigt. Perioden indtil sommerferien er ikke ment som en ”prøveperiode”, nærmere en overgangsperiode, hvor læserne skal ”lære” at bruge sitet – om ikke som daglig kilde, så i det mindste som supplement til det trykte blad. Det er klart, at der i denne periode vil komme justeringer – sådan er det jo med det meste nye - ligesom flere elementer vil blive tilføjet.

Derudover vil vi snarligt følge lanceringen af websitet op med et ugentligt nyhedsbrev.

Vi håber selvfølgelig, at medlemmerne vil tage gymnasieskolen.dk til sig og begynde at se det som medlemsblad på lige fod med den tryksag, der kommer ind ad døren – ikke mindst fordi den trykte udgave fra august kun vil komme en gang om måneden (tilsat periodiske særudgivelser).

Jeg vil opfordre læserne til at give deres besyv med på gymnasieskolen.dk; alle artikler har kommentarmulighed, hvilket giver langt bedre mulighed for diskussion og et veludviklet medlemsdemokrati i forhold til det trykte blads debatspalter, som jo er længe undervejs i produktionsprocessen. Det er også vigtigt for os som redaktion at vide, hvad vores læsere tænker om deres arbejde i dagligdagen, ligesom vi altid er åbne for ideer.

Jeg vil ønske alle god fornøjelse med brugen af gymnasieskolen.dk. Vi vil i hvert fald gøre vores til, at det bliver brugbart og vedkommende.

Kommentarer

4
You must have Javascript enabled to use this form.
Christian Alnors billede

Kære Morten og redaktionen iøvrigtTillykke med den nye hjemmeside - flot layout. Men jeg bliver mægtig ærgerlig, når I helt i toppen af siden aftrykker en kommentar fra Marie Krarup om at "Lederne undlader at tage ansvar for noget som helst". De kan hun jo mene - men er det en kommentar, som I virkelig synes er relevant nok til at I skal flage så åbenlyst med den på forsiden? Det er simpelthen det første man ser når man åbner jeres forside. Er det hvad Gymnasieskolen synes skal stå som kommentar til ledelse generelt (og i gymnasiet i særdeleshed må man formode)? Det synes jeg er et forstemmende signal. Tror du det bidrager til trivslen på de ca 200 arbejdspladser hvor Gymnasieskolen er fagbladet for hele lærerstaben? Hvilken corporate spirit synes du sådan en melding på forsiden er med til at opbygge? Jeg blev meget skuffet, må jeg sige. mvhChristian AlnorrektorMiddelfart Gymnasium og HF-kursus

Mads Jensens billede

Tillykke med den nye hjemmeside. Det ser fint ud. Vi glæder os til at se mere./mads

Axel Kristensens billede

I bladet Gymnasieskolen på siden skemafri anmelder chefredaktør Morten Jest i hvert nummer vine, og en af kategorierne ’5 propper’ gives for ”Vinen kan uden videre serveres til bunga bunga- fester”Jeg synes ikke det er morsomt. Udtrykket bunga bunga –fester hører til den tidligere italienske politiker, Silvio Berlusconi, den mest korrupte og betændte vi har set i Europa de seneste 60 år. Det centrale i bunga bunga-fester var sex med mindreårige tvangshandlede børn.

Morten Jests billede

Kære Axel, jeg beklager naturligvis, at du føler dig stødt over brugen af udtrykket. Jeg vil derfor erstatte det i fremtidige udgivelser. Lad mig samtidig understrege, at hverken jeg eller resten af redaktionen støtter den forhenværende italienske ministerpræsidents "fritidsaktiviteter", jf. de nævnte fester. Brugen af udtrykket kan nærmere ses som en satirisk kommentar til den slags fester - i den tone, vinspalten traditionelt har været skrevet i.Det er klart, at udtrykket Bunga-Bunga siden 2010 først og fremmest har været kendt i forbindelse med Berlusconis fester, som efter sigende er opkaldt efter et afrikansk ritual med en magtfuld vært ("høvding"), som tilbedes af en større mængde smukke, unge kvinder. Den 36-årige tyske skuespillerinde Sabine Began, som er nær veninde af Berlusconi og også deltog i festerne, påstår dog, at festerne er opkaldt efter hende, idet hendes kælenavn er netop Bunga-Bunga.Men faktisk er udtrykket ældre end Silvio Berlusconi selv. Det optræder på skrift i 1852 i forbindelse med indfødtes navn på en lokalitet i Moreton Bay på den australske østkyst. Måske var det derfra, den britiske forfatterinde Virginia Woolf og hendes venner i 1910 hentede udtrykket, da de i 1910 - i det der senere skulle blive kendt som "The Dreadnought hoax" - besøgte krigsskibet HMS Dreadnought i Weymouth. De var klædt ud som prinsen af Abessinien og dennes følge og udbrød, hver gang kaptajnen fremviste en af skibets ypperligheder, "Bunga-Bunga". Det blev efterfølgende et meget brugt udtryk i den folkelige engelske offentlighed ved imponerende syn og hændelser. Med det resultat, at da den virkelige prins af Abessinien besøgte London og blev kørt gennem byen, løb børnene efter vognen og skreg "Bunga-Bunga"!Læs i øvrigt BBC's artikel om udtrykket - også i relation til de berygtede italienske fester - på http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-12325796