Du er her
Debatindlæg |
15. jan 2013

"Det er humbug"

Efter finansminister Bjarne Corydon har stillet krav om en ændring af gymnasielærernes arbejdstidsregler har flere lærere skrevet debatindlæg til aviserne. Louise Bøtchier Meyer havde for eksempel dette indlæg i Weekendavisen.
Af: HolaKo

Dit regnestykke, det er humbug, Bjarne! Jeg ville godt kunne forstå, hvis man fra politisk side siger, at gymnasielærere laver et stort stykke arbejde, men at man er nødt til at bede dem om at arbejde lidt mere grundet den økonomiske krise. Men jeg kan ikke forstå, at man i 2005 med bredt politisk flertal indfører en gymnasiereform, der i den grad nytænker undervisningen i den danske gymnasieskole, for så få år senere at slå lærerne i hovedet med, at de ikke underviser nok i traditionel forstand. Undervisning i traditionel forstand handler alene om, hvad der foregår i et klasseværelse, mens undervisning med gymnasiereformen blandt andet har fokus på projektarbejde, samarbejde på tværs af fag og ikke mindst vejledning. At vi lærere så nu fra finansministeriets side skal stilles til ansvar for et regnestykke, der f.eks. ikke medregner vejledning som undervisning, forekommer fuldstændigt urimeligt og absurt. Jeg kan kun opfatte dette som et bevidst forsøg fra regeringens side på at skabe en stemning i befolkningen af, at lærere ikke arbejder den tid, som de får løn for, sådan at man herved lettere kan få sin dagsorden igennem. Det er trist, at dette er blevet den politiske fremgangsmåde i det såkaldte danske demokrati!

Kommentarer

1
You must have Javascript enabled to use this form.
Lone Chortsens billede

Kære Louise. Der er vist ikke meget at sige, vi er helt enige. Mon ikke du skulle prøve at få indlægget optaget i politiken eller anden avis. Her på gymnasieskolen er bliver der jo ikke megen debat ud af dit indlæg. Jeg kender i nemlig ingen der vil være uenig med det du skriver ;-)mvhLone ChortsenLektor i Kemi og biologi, Kongsholm Gymnasium og HF.