Du er her
Foto: 
Blogindlæg |
10. sep 2012

Den første tid i gymnasiet

Jeg valgte gymnasiet, fordi alle siger, at det er den fedeste tid i ens liv.
Af: Mathilde Thorsen

Jeg har kun gået på gymnasiet i et par uger, og jeg har allerede mødt de mest underlige, dejlige og skøre mennesker. Jeg havde selvfølgelig også nogle mere seriøse grunde. Det er jo en håndgribelig ting. Et tegn på at man er videre, endnu et skridt på vejen. Vejen mod den ultimative uddannelse, det ultimative job.

Da den store dag var inde, stod jeg foran mit spejl. Panik! Jeg skulle møde tusind nye mennesker, og pludselig var alt mit tøj bare tudegrimt. Enten var det for gammelt eller for nyt, for kedeligt eller for festligt, for dukse-agtigt eller for flippet. Jeg kom af sted og efter en heftig morgentrafik, stod jeg og rystede i bukserne ude foran Næstved Gymnasium. Jeg kendte selvfølgelig mange af de nye elever, men der var bare så mange fremmede! Jeg kunne ikke orientere mig, og jeg kendte ingen i min nye klasse. Og så var der alle de obligatoriske øvelser, som f.eks. puttedansen, som er designet sådan, at vi alle sammen kan komme lidt tættere på hinanden og føle os lidt mindre akavede. Og som selvfølgelig har den præcis modsatte effekt. Og så stod programmet på navneleg, navneleg og atter navneleg. Og kunne jeg navnene, da vi var færdige? Nej.

De første dage var en blandet fornøjelse. Det var selvfølgelig fedt at lære mere om folkene i klasse, men på den anden side så hader jeg virkelig introforløb. Jeg ville bare gerne i gang med hverdagen. Og så gik den i gang, og vi blev belæsset med tunge bøger og andre ubehagelige sager. Ikke mindre end fire historiebøger fik vi udleveret i første historietime. Det var noget af en udfordring, og jeg havde lidt svært ved at vænne mig til mængden af lektier efter et år på efterskole, hvor lektierne som regel var gymnastik eller træning til halvmaraton. Jeg synes godt nok, at det er tungt at skulle sidde hver eneste dag efter skole og terpe. Også når man kommer hjem efter en dag, hvor man har mødt tusind nye mennesker og er blevet bombarderet med informationer, så er det bøgerne, man åbner som det første, når man endelig kommer hjem, De første dage smed jeg mig bogstaveligt talt i min seng hver dag efter skole og sov resten af dagen.

Jeg glæder mig til at se, hvad gymnasiet har at byde på. Jeg synes, at miljøet er virkelig fedt og hele konceptet med, at folk rent faktisk har lyst til at gå i skole er jo dejligt. Det har været en fed start, og jeg tror på, at de følgende år bliver vilde, fantastiske og  fyldt med nye venskaber og spændende oplevelser. Det vil tiden vise!

Kommentarer

1
You must have Javascript enabled to use this form.
Finn Fuglsangs billede

Stort til lykke til dig, Mathilde. Du er nu nået frem til noget, der rent faktisk kan gå hen at blive noget værd for BÅDE dig OG det omgivende samfund !! Din oplevelse på efterskolen var jo, at det var en etårig forlængelse af sidste års sommerferie uden krav fra omgivelserne - det handlede om tre ting: DIG, DIG og DIG SELV !Nu er tonen heldigvis for dig blevet en anden: du får en chance for gennem tilegnelse af viden at kvalificere dig til særdeles krævende men derfor også kompetencegivende rigtige uddannelser( gymnasiet ER jo, lad os nu være ærlige, ikke nogen uddannelse, det er det samme, som begrebet "HF" rummer, nemlig en højere FORBEREDELSESeksamen, forberedelse til de barske og benhådre realiteter i det virkelige uddannelsesliv), der giver rige muligheder for et rigt liv, både menneskeligt og økonomisk. Og ikke nok med det: du får HELT GRATIS stillet BØGER til rådighed, sågar hele F I R E historiebøger på een gang. Man må sandelig håbe, at du bruger dem og alle de andre bøger til at læse i - kun derigennem bliver du så vidende, at du har en chance i det store ræs om det gode liv = de gode uddannelser og dermed de gode jobs.Hvor ER du heldig - - godt du i tide slap ud af det evige fritidshjems hængekøje og fik meldt dig selv ind i gamet om at få et godt liv. Og samfundet betaler sågar hele gildet, det KAN jo ikke være bedre ! Endnu en gang TIL LYKKE - der er mange over hele kloden, der er i den grad misundelige på dig og dine kolleger.