Artikel
Valgkamp i fuld gang
No image

Valgkamp i fuld gang

OK 13 trækker spor gennem GL’s politiske landskab. Allerede inden opstillingslisterne er på plads, og inden valget til GL’s hovedbestyrelse officielt er gået i gang, er der ved at være varmet godt op under kedlerne. Medlemmer kan stadig nå at stille op til valget, der afgøres i begyndelsen af december.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Kig engang på diskussionssiderne i denne udgave af Gymnasieskolen. De er flere, end de har været i den trykte udgave længe, og de handler næsten alle om en og samme ting: Overenskomstresultatet. Det er tydeligt, at valgkampen til det kommende hovedbestyrelsesvalg i Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) er skudt i gang, selv om kandidatlisterne ikke engang er offentliggjort endnu. Skribenterne på diskussionssiderne opfordrer da også medlemmerne til at huske at stemme ved valget. 
Man kan sige, at hovedbestyrelsesvalget er blevet til en ny kampplads for OK 13. Som man kan læse på diskussionssiderne længere omme i bladet, handler det om, hvorvidt formanden – og efterfølgende et marginalt flertal i hovedbestyrelsen – handlede ansvarligt ved at sige ja til en aftale natten til den 8. februar. Eller var – og er – GL’s ledelse ude af trit med medlemmerne, hvoraf et kæmpe flertal stemte nej til resultatet ved urafstemningen? 
Lige nu ligner det således lidt af en skyttegravskrig mellem to fløje. Hvad der ligger derimellem, skal blive spændende at se – og om der kommer flere lister end de nuværende tre lister i hovedbestyrelsen, ved vi den 29. oktober, når fristen for at stille op er udløbet. 
Forslag til kandidatlister skal være GL’s sekretariat i hænde senest den 28. oktober klokken 12:00. Forslagene skal være underskrevet af mindst 25 stemmeberettigede stillere og af listens kandidater. Man kan kun være stiller for én kandidatliste, og én kandidat kan kun opstille på én liste. Anmeldelse af kandidatlister og stillere for listerne skal ske elektronisk. 
Kandidatlisterne offentliggøres den 29. oktober, og den 31. oktober er der deadline for listeudtalelser og kandidatudtalelser til det valghæfte, der udkommer sammen med Gymnasieskolen den 14. november. 
Den 18. november åbner valget, der denne gang udelukkende vil foregå elektronisk. Der kan stemmes til midnat mellem den 3. og 4. december, hvorefter formanden vil offentliggøre valgresultatet senere den 4. december. 
Den nyvalgte hovedbestyrelse tiltræder officielt den 1. januar og skal konstituere sig på et møde den 8. januar.

Læs mere på http://www.gl.org/omGL/organisation/HB/Valg/Sider/Valg_2013.aspx

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater