Artikel
Unge medlemmer forlader GL’s hovedbestyrelse
2_personer_til_gym

Unge medlemmer forlader GL’s hovedbestyrelse

Det er svært at få livet som småbørnsforælder og gymnasielærer til at hænge sammen med en post som hovedbestyrelsesmedlem i GL. En hovedbestyrelse, der måske ikke er så god til at inkludere de yngste medlemmer i arbejdet, siger en af dem.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

”Det er svært at være 11 år, der er så meget, som man ikke forstår,” synger Krumme.
Men det er ikke kun i film, at det er svært at være den yngste. Sådan kan det også være i Gymnasieskolernes Lærerforenings (GL) hovedbestyrelse.

2 af de 12 nuværende medlemsudpegede hovedbestyrelsmedlemmer er under 40 år. De valgte begge to at lade være med at genopstille ved det netop overståede valg.

Dårlig inklusion af de unge
En af dem er Anders Bugge Vegger.

"Vi har skullet bevise vores placering i GL, og det er svært at komme med sine egne inputs som ung. Mange punkter starter med, at man får at vide, hvad GL traditionelt har gjort. Det kan være en fortælling om OK 99 eller noget helt tilbage fra midten af firserne," siger han om arbejdet i hovedbestyrelsen, hvor han har siddet de seneste to år.

"Det har betydet, at jeg nogle gange har følt, at jeg ikke har siddet der på et fuldt mandat. Jeg har skulle mene de rigtige ting og har fået besked om, hvad jeg skulle mene. Der har ikke været plads til at komme med nye indspark," siger han.

Han vil dog ikke pege fingre af andre hovedbestyrelsesmedlemmer.

"Jeg tror ikke, at det er bevidst. Jeg tror, at det er en kultur, der er kommet. Der sidder nogle på hver liste, der er meget listefokuserede og ikke kæmper for et bredt samarbejde. Vi unge tænker mere fagforeningen som helhed. Det er svært at komme ind, hvis man ikke er listemand, for hovedbestyrelsen bliver meget polariseret til tider," siger han og tilføjer:

"Hvis listerne blev afskaffet, så ville jeg gerne stille op igen. Det er vigtigt, at GL og hovedbestyrelsen overvejer, hvad man vil med de nye, unge medlemmer i fagforeningen."

Børn tager tid fra HB-arbejdet
For Ulrik Lyng Vestergaard på 34, der også træder ud af hovedbestyrelsen ved årsskiftet, er det i højere grad familiesituationen, der er baggrund for hans exit.

"Det er svært at have små børn og få det til at hænge sammen. Det er en hård cocktail at have børn, kone, der har karriere, undervise på gymnasiet og samtidig lave hovedbestyrelsesarbejde," fortæller han.

Han er også blevet overrasket over, hvor meget det politiske arbejde fylder i hovedbestyrelsen.

"Jeg har indset, at den politiske del af arbejdet ikke er noget, jeg er så interesseret i. Jeg har brugt mere tid på politik end pragmatik. Jeg har brugt mere tid på listepolitik, end jeg ville. Fordelingen har været lidt skæv," siger han, men tilføjer samtidig:

"Det har været enormt interessant, spændende, givende og lærerigt. Man får en masse information, og der er meget struktur. Man har haft en indflydelse i det store spil, men det er bare enormt tidskrævende og meget omfangsrigt."

Den nye hovedbestyrelse, der konstituerer sig 8. januar, har fire medlemmer under 40.
 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater