Artikel
Annette Nordstrøm Hansen ny formand for GL
No image

Annette Nordstrøm Hansen ny formand for GL

En lynkonstituering betyder, at Annette Nordstrøm Hansen bliver ny formand for GL. Sigrid Jørgensen fra Liste 2 bliver ny 1.-næstformand.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Sigrid Jørgensen – spidskandidat for Liste 2 – havde før valget spået, at hun ville få rollen som tungen på vægtskålen. 
Det kom dog bag på flere, at hun, allerede før valgresultatet var officielt, fik vægten til at tippe over til Liste 1 og Annette Nordstrøm Hansens fordel. 
Liste 1 bragede frem og gik fra fire til seks mandater i hovedbestyrelsen. Liste 2 mistede et mandat og fik valgt to mandater direkte ind fra listen. Derudover blev Lisbeth Ruby Vedel-Smith fra Liste 2 valgt som repræsentant for udvalget for de ikke-fastansatte.  

Solidt flertal
Liste 1 og Liste 2 har tilsammen et solidt flertal i den nye hovedbestyrelse. Kort efter at stemmerne var talt op, offentliggjorde de to lister en underskrevet konstitueringsaftale, som betyder, at Annette Nordstrøm Hansen indtager rollen som ny frontfigur for landets gymnasielærere.
Sigrid Jørgensen får samtidig større indflydelse i den nye hovedbestyrelse. Hun bliver ny 1.-næstformand, formand for uddannelsesudvalget og samtidig også medlem af bestyrelsen hos Akademikerne (AC).
Gymnasieskolernes Lærerforenings (GL) love siger, at hovedbestyrelsen konstituerer sig endeligt i januar. Den underskrevne konstitueringsaftale mellem Liste 1 og Liste 2 betyder dog i realiteten, at konstitueringen i januar blot bliver en formsag.

Ny formand præsenteret
Annette Nordstrøm Hansen blev dog også, allerede få timer efter at valgresultatet var offentliggjort, præsenteret som ny formand for GL.
”Jeg tror, der var behov for at få en hurtig afklaring i denne situation. I de sidste mange år har det stået klart, hvem der fik formandsposten. Nu var der et nyt resultat, og det var derfor vigtigt, at organisationen meget hurtigt fik at vide, hvem der er den nye formand,” sagde Annette Nordstrøm Hansen, kort efter at den nye konstitueringsaftale var blevet præsenteret.
Jeppe Kragelund, spidskandidat for Liste 3, blev på én gang den store vinder og taber af valget. Han var den kandidat, som fik flest personlige stemmer, men Liste 3 tabte samtidig et mandat.
Han og Liste 3 er kritiske over for, at Liste 1 og 2 lavede en konstitueringsaftale, allerede før valgresultatet var kendt. Jeppe Kragelund mener, det havde været bedre for samarbejdet i hovedbestyrelsen, hvis der var lavet en bredere konstitueringsaftale.
”Det er ikke vores stil. Vi ville ikke have gjort det på den måde, men ventet på, at alle kandidater var blevet valgt ind, og så startet en proces, hvor alle var blevet inviteret til at samarbejde,” siger Jeppe Kragelund.

Hurtig afklaring
Da Liste 2 var tungen på vægtskålen, og beslutningen var truffet, mener Sigrid Jørgensen, det var bedst at melde aftalen ud med det samme.
Hun mener, at Liste 2 med konstitueringsaftalen på bedste vis respekterer medlemmernes valg.
”Vi må se på, hvor stemmerne er gået hen, og de er gået til Liste 1. Derfor vil jeg respektere, at medlemmerne har peget i den retning. Med Liste 1 og Liste 2 sammen er det den bredest mulige konstituering,” siger Sigrid Jørgensen.
Valgresultatet blev afgjort kort før deadline af dette blad.

Den nye hovedbestyrelse

Otte gengangere og fem nye medlemmer er blevet valgt ind i den nye hovedbestyrelse. 
13 personer er blevet valgt ind i hovedbe-styrelsen. På listen er de rangordnet efter antal personlige stemmer.

Jeppe Kragelund, Liste 3: 816
Annette Nordstrøm Hansen, Liste 1: 655
Sigrid Jørgensen, Liste 2: 371
Ronald Karlsen, Liste 1: 230
Lis Vivi Fonnesbæk, Liste 3: 198
Kåre Blinkenberg, Liste 1: 184
Helene Caprani, Liste 1: 177
Tomas Kepler, Liste 1: 170
Mikael Busch, Liste 2: 166
Peter Madsen, Liste 1: 163
Kasper Pretzmann Klith Bøcher, Liste 3: 154
Alex Young Pedersen, Liste 3: 125
Lisbeth Ruby Vedel-Smith, Liste 2: 15
(valgt ind som repræsentant for de ikke-fastansatte).
 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater