Artikel
Stålfast chefforhandler forlader Forligsinstitutionen midlertidigt: “Vi vil stadig ikke betale for frokostpausen”
Flemnming Vinther IMG_0058

Stålfast chefforhandler forlader Forligsinstitutionen midlertidigt: “Vi vil stadig ikke betale for frokostpausen”

Flemming Vinther forlod Forligsinstitutionen, men han vil vende tilbage efter et bad, sagde chefforhandleren for de statsansatte. Han var stadig stålfast om den betalte frokostpause.

Forhandlerne for staten forhandler stadig om en overenskomstaftale i Forligsinstitutionen, men klokken 15 i dag lørdag trådte chefforhandler for de statsansatte Flemming Vinther ud af forhandlingerne for et stykke tid.

“Vi er i gang. Der er bare ikke brug for mig lige nu, så jeg skal hjem og have et bad, og så kommer jeg tilbage,” fortalte Flemming Vinther på vej ud af Forligsinstitutionen.

“Vi er i en god proces og i en god dialog, så jeg håber, at vi kan lande en aftale, så vi ikke behøver at bruge flere dage hernede,” sagde Flemming Vinther, der ikke ville spå om, hvor lang tid der ville gå endnu.

“Vi er i den fase, hvor tingene står og vipper. Det kan tage lang tid og rigtig kort tid,” sagde Flemming Vinther og tilføjede:

“Jeg skal ikke jinxe noget, som min datter ville udtrykke det, så vi må se. Foreløbige planer er, at jeg snart kommer tilbage igen.”

Vi vil ikke betale for spisepausen, fordi den er en rettighed, vi har haft hele tiden.

Flemming Vinther, formand
CFU

Egen aftale
Nu er der landet aftaler om spisepausen i regionerne og kommunerne, kan I ikke bruge den aftale inden for staten?

“Vi har ikke for vane at kopiere tingene på statens område – vi laver vores egen aftale, så vi får det, som vi ønsker,” sagde Flemming Vinther.

Er du villig til at betale for frokostpausen?

“Nej. Vi vil ikke betale for spisepausen, fordi den er en rettighed, vi har haft hele tiden,” svarede Flemming Vinther og understregede, at han fortsat gik efter en overenskomstlig sikring af spisepausen.

Han ville ikke afsløre, hvornår han ville være tilbage igen.

Kort efter forlod forligsmand Mette Christensen også Forligsinstitutionen.

Det forlyder, at de vil vende tilbage igen klokken 18.

Forskellig aftale om spisepause
De statansatte er de sidste af de offentligt ansatte, der ikke er kommet i mål med en ny overenskomstaftale.

I forhold til den betalte spisepause er den løst forskelligt i de forskellige faggrupper.
For Akademikerne i regionerne har det været så vigtig at sikre den betalte spisepause i overenskomsten, at de til sidst valgte at betale for den i form af, at de har afgivet en bid af lønstigningen.
Det skete på trods af, at formanden for Akademikerne (AC), Lars Qvistgaard, tidligere havde bebudet, at de ikke vil betale for noget, som de allerede har. 
I modsætning til AC har ansatte i FTF og LO valgt at stole på regionernes løfte om, at man ikke vil røre den betalte spisepause.

Tilføjelse:
Flemming Vinther kom tilbage til Forligsinstitutionen klokken 17.

“Nu må jeg se, hvordan forhandlingerne står til. Jeg håber, at det stadig ser godt ud, som da jeg forlod dem,” sagde han, inden han hastede opad trapperne i Forligsinstitutionen.

Klokken 17.30 var forligsmand Mette Christensen også tilbage i Forligsinstitutionen.

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater