Artikel
Overenskomstforhandlingerne er i gang
lars-qvistgaard-flemming-2

Overenskomstforhandlingerne er i gang

Der er langt om længe kommet gang i overenskomstforhandlingerne, men det bliver ikke lette forhandlinger, mener Lars Qvistgaard og Flemming Vinther.

Efter flere måneder på standby er det blevet besluttet at igangsætte overenskomstforhandlingerne.

Lars Qvistgaard, der er formand for Akademikerne og næstformand i Forhandlingsfællesskabet udtaler i en pressemeddelelse: 

”Det er helt afgørende, at der kommer reelle forhandlinger i gang med arbejdsgiverne på undervisningsområdet, og det er også baggrunden for, at vi nu har sat et ekstra trin ind på det statslige område. Beslutningen betyder, at der nu indledes forhandlinger af alle krav på alle arbejdsgiverområder, herunder af den betalte spisepause, af ligeløn- og lavtløn og om privatlønsværnet. Afslutning af forhandlingerne afhænger således af positive løsninger på disse temaer på underviserområdet, samt i forhold til øvrige afgørende krav vedrørende bl.a. lønudviklingen. Der venter svære forhandlinger forude. Nu starter vi op, og det gør vi skulder ved skulder med lærerne.”

Flemming Vinther, der er formand for CFU, som er de statsansattes forhandlingsfællesskab, udtaler: 
”Det fælles pres, som organisationerne har lagt på arbejdsgiverne har virket, men endnu ikke ført os helt derhen, hvor vi vil på det statslige område. Her kan vi konstatere, at Moderniseringsstyrelsen åbenbart er tilfredse med, at det hele går i tomgang. Det er vi naturligvis ikke tilfredse med. For os er det fortsat helt afgørende, at der også på det statslige område optages reelle forhandlinger med underviserorganisationerne, og det er dybt bekymrende, at arbejdsgiveren vedbliver med at undvige reelle forhandlinger. Hvis Moderniseringsstyrelsen ikke vil tage ansvar, så gør vi det gerne. Vi har derfor besluttet at lægge yderligere pres på for at understrege vores fællesskab i forhold til lærerne. Vi går fra ”lærerne først” til ”sammen med lærerne”. Vi går nu ind i forhandlingsrummet, men vi gør det skulder ved skulder med lærerne. Forhandlingsudskydelsen i 3 uger har tydeligt signaleret, at det er alvor, når vi siger, at vi står sammen om, at der skal optages og føres reelle forhandlinger med organisationerne på underviserområdet, og det krav er uformindsket.”

GL glæder sig over, at solidariteten mellem organisationerne har haft den fornødne styrke, og glæder sig til at komme i gang med forhandlingerne.​

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater