Artikel
Kommende opgaver – også til hovedbestyrelsen
No image

Kommende opgaver – også til hovedbestyrelsen

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Under punktet ”kommende opgaver”, som Sigrid Jørgensen fra hovedbestyrelsen indledte med en gennemgang af GL’s fokusområder den kommende tid (tre hovedpunkter – 1) Implementering af OK 13, 2) indflydelse til lærerne med OK 13 gennem blandt andet styrkelse af samarbejdsudvalg og den nye TR-rolle og 3) Sektorens rammevilkår), vedtog repræsentantskabet et forslag om at få formuleret en politik for, hvad man mener der skal justeres ved et kommende serviceeftersyn af gymnasiereformen. Det skabte en mindre diskussion.
”Det irriterer mig, at der lige netop i denne forbindelse bliver brugt et ’kom nu ind i kampen, HB’ – der er blevet gjort en masse på det her område. Vi har været proaktive, der var nogle topstyrede forsøg, som vi nærmest nægtede, og der var dialogforum med rektorerne. Vi har fået vendt holdningen, og jeg tror, der kommer nogle forsøg, hvorefter vi kan diskutere, hvad der skal være af justeringer. Ændringer skal ske med udgangspunkt i forsøgserfaringer,” mente Gorm Leschly, hvortil forslagsstiller Søren Hein Christiansen svarede:
”Det giver jo mulighed for at få nogle tilbagemeldinger, så I har et mandat i stedet for at sidde i hovedbestyrelsen og diskutere, hvad I mener om dit og dat. Det ville være rart, hvis GL kunne være lidt foran, i stedet for at vi skal sidde og vente. Man savner en gang imellem, at der kommer debatter frem, hvor gymnasielærerne synes, der skal ske noget.”
Annette Nordstrøm Hansen så ikke forslaget som udtryk for kritik af hovedbestyrelsen, men som en mulighed for at lytte til medlemmerne og gribe anledningen til at gå i dialog. Også Jeppe Kragelund fra Liste 3 i hovedbestyrelsen kunne uden problemer ”stemme ja for, at der er fred i verden”, som han formulerede det.
”Det er jo medlemmerne, der ved noget om det her, så det er helt naturligt, at det kommer nedefra, ingen grund til polarisering i hovedbestyrelsen her! ”

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater