Artikel
Ingen penge i stedet for timer
No image

Ingen penge i stedet for timer

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Der var på efterårets repræsentantskabsmøde stillet forslag om at kunne udbetale honorar i stedet for timer, som det hidtil har været kutyme, til GL-aktive. Det fik umiddelbart nogle af repræsentantskabets medlemmer op af stolene, fordi det strider mod foreningens principper, lød kritikken. 
”Det er, fordi nogle skoler ikke anerkender frikøb. Det kan ikke være rigtigt, at man skal afskæres fra at lave fagligt arbejde. Hvis de får udbetalt pengene i stedet, løser vi problemet,” forklarede Kjeld Knudsen Jensen fra Marselisborg Gymnasium om baggrunden for forslaget. 
Der var for så vidt ingen uenighed om, at Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) her står med et problem. Det handlede mere om principper og om, hvordan problemet kan løses. 
”Ingen skal arbejde gratis. Hvis der er et problem, synes jeg, vi skal løse det på bedst mulig måde. Det her forslag åbner mulighed for, at man kan veksle frikøb til honorar,” sagde 2.-næstformand Sigrid Jørgensen, mens næstformand – nu kommende formand – Annette Nordstrøm Hansen havde et andet forslag: 
”Der er rektorer, der opfører sig tåbeligt. Men jeg synes, vi skal stemme nej og så lade sekretariatet løse de tilfælde, der opstår, konkret. Det skal ikke være en valgfri mulighed for den enkelte. Vi skal prøve at presse rektorerne til at opføre sig ordentligt.” 
Formand Gorm Leschly påpegede de stigende problemer med frikøb – sågar et af hovedbestyrelsesmedlemmerne har haft problemer med at få anerkendt frikøb af sin leder. Tidligere hovedbestyrelsesmedlem Burkhard Sievers var også inde på det principielle. 
”Jeg synes, det er fornuftigt, at det minimum skal være 40 timer for frikøb. Jeg har set problemet i praksis. Jeg synes mere, at problemet er, at der bliver kørt angreb fra visse skoler. Vi kan kun afvise ved at stå fast og sige, at vi ikke giver penge, men timer.” 
Han blev bakket op af Hans Henrik Christensen fra Langkaer Gymnasium & HF: 
”Jeg er genfødt revolutionær, jeg synes ikke, vi skal lave regler på grund af dårlige rektorer.” 
Forslaget blev afvist. Frikøb kan fortsat ikke udbetales som honorar.

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater