Artikel
Finanslov 2015: Socialt taxameter er vedtaget
penge

Finanslov 2015: Socialt taxameter er vedtaget

Regeringen, SF og Enhedslisten har med finansloven 2015 sikret et socialt taxameter til landets gymnasier og erhvervsskoler.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Socialt taxameter er blevet vedtaget. Det skete i går, da regeringen samt Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten præsenterede finansloven 2015.

Undervisningsministeriet bekræfter overfor gymnasieskolen.dk, at der er afsat penge til et socialt taxameter.

Modellen bliver den samme som beskrevet i regeringens finanslovsudspil. Der skal ske en omfordeling på 200 millioner kroner til skoler med mange frafaldstruede elever. Samtidig skal der ske en omfordeling på 60 millioner kroner fra gymnasierne til erhvervsskolerne. Derudover kommer der et øget geografisk taxametertilskud.

Læs: Sådan er det sociale taxameter skruet sammen

”Nu får gymnasier og erhvervsuddannelser, der har særligt mange elever fra uddannelsesfremmede hjem, en ekstra pose penge til initiativer, der kan få flere til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det sociale taxameter er med til, at alle elever uanset baggrund kan blive så dygtige som muligt,” siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse fra Undervisningsministeriet.

Læs gymnasieskolen.dks tidligere artikel om modellen for socialt taxameter: Socialt taxameter: Se hvordan pengene fordeles

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater