Artikel
Danske studerende ligeglade med høj løn
Greve Gymnasium 22 gruppearbejde

Danske studerende ligeglade med høj løn

Faglig interesse er langt vigtigere end udsigten til en god indkomst, når danske unge vælger videregående uddannelse, viser ny undersøgelse.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Danske studerende prioriterer faglig interesse og lyst frem for høj indkomst, når de vælger studie.

Det viser en ny international spørgeskemaundersøgelse, som tænketanken DEA offentliggør i morgen.  

Undersøgelsen bygger på besvarelser fra 1.790 unge under 30 år på universitetsuddannelser i England, Tyskland, Sverige og Danmark.

I undersøgelsen svarer næsten halvdelen af de danske studerende, at faglig interesse betyder mest, når de skal vælge uddannelse.

Få kigger på arbejdsløshed
Kun to procent svarer, at den fremtidige løn er hovedårsagen til deres studievalg, og kun fire procent skæver til arbejdsmarkedet og udsigten til lav arbejdsløshed.

Især engelske og tyske studerende lægger mere vægt på muligheden for at få en høj løn end danske studerende. Således svarer hver tredje studerende i England, at lønnen er hovedårsagen til deres studievalg,

13 procent af de svenske studerende kigger på hvilke brancher, der har en stor arbejdsløshed, inden de vælger uddannelse.  

Danske unge glade for sabbatår
Undersøgelsen viser desuden, at andelen af danske unge, der tager et sabbatår inden studiestart, er markant højere end i de øvrige lande.

32 procent af de danske studerende i undersøgelsen har brugt tid på rejser, højskole og lignende inden studiestart. Blandt de engelske og tyske studerende gælder det kun for henholdsvis seks og otte procent.

 

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater