Hvad kræver det egentlig at læse bæredygtig bioteknologi? For slet ikke at spørge om, hvad studiet handler om?
De spørgsmål kan unge nu få svar på i det digitale hjælpeværktøj Adgangskortet på ug.dk/adgangskortet. Værktøjet er bygget op som et landskab med lande eller øer, der hver repræsenterer et område for eksempel biologi, kemi og natur, hvor for eksempel bæredygtig bioteknologi holder til.
Hvad kan jeg blive
De unge kan på den måde i første omgang hoppe hen til deres hovedinteresseområde og derefter se, hvad det egentlig kræver at blive optaget på de forskellige videregående uddannelser inden for området. De unge kan også gå den anden vej og begynde med at krydse deres fag og fagniveauer af og derefter se, hvilke videregående uddannelser de kan komme ind på.
Flere skal vælge rigtigt
Det har tidligere været fremme, at mange studenter efter gymnasiet tager suppleringskurser i for eksempel matematik for at komme ind på deres ønskede uddannelse. Det nye værktøj gør det nu lidt nemmere at overskue uddannelsesvalget.
”Det kan være svært for unge at tage stilling til, hvilken gymnasial uddannelse, hvilke fag og hvilke niveauer de skal vælge, hvis fremtidsdrømmene skal sikres. Adgangskortet er et nyt redskab på Uddannelsesguiden, ug.dk, som gør det lettere for unge at få et overblik over, hvilke videregående uddannelser de får adgang til med bestemte gymnasiale ungdomsuddannelser, fag og niveauer,” siger undervisningsminister Christine Antorini i en pressemeddelelse.
PS. Bæredygtig bioteknologi kræver Engelsk B, Matematik A, Fysik B, og enten Bioteknologi A eller Kemi B. Og på studiet lærer de studerende blandt andet om udvikling af nye biomassebaserede produkter til erstatning for fossile ressourcer som olie.
Kommentar til artiklen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode