Artikel
Sigrid Jørgensen: Jeg respekterer medlemmernes valg
Sigrid 02

Sigrid Jørgensen: Jeg respekterer medlemmernes valg

Fremgangen for Liste 1 var så massiv, at medlemmernes stemmer skal respekteres. Sådan forklarer Sigrid Jørgensen fra Liste 2 hvorfor, hun lavede en lynkonstituering i går.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Det handler om politisk indflydelse og om at respektere vælgerne – eller medlemmernes – stemmer.

Sigrid Jørgensen fra Liste 2 forklarer dagen derpå, hvorfor hun valgte at lave en konstitueringsaftale med Liste 1 på et møde, få timer før valgresultatet blev offentliggjort.

Hvorfor valgte I at lave en aftale, allerede inden stemmerne var talt op?

”Vi havde alle en formodning om, hvordan det ville lande. Det kom ikke som en stor overraskelse, at Liste 1 tog en kandidat for både Liste 2 og Liste 3. Vi må se på, hvor stemmerne er gået hen, og de er gået til Liste 1. Derfor vil jeg respektere, at medlemmerne har peget i den retning. Med Liste 1 og Liste 2 sammen er det den bredest mulige konstituering.”

Hvorfor skulle det gå så stærkt?

"Jeg mener, det er godt at få en afklaring, i stedet for at alle skulle gå og spekulere over det. Det har en organisation ikke godt af. Da vi var enige, kunne vi lige så godt melde hurtigst muligt ud. Jeg ville jo under alle omstændigheder blive tungen på vægtskålen."

Af hensyn til samarbejdet i hovedbestyrelsen ville det så ikke være rimeligt at høre hele hovedbestyrelsen, inden der blev lavet en konstitueringsaftale?

”For mig har det været magtpåliggende ikke at klemme Liste 3 ud, men at de også kommer ind med to kandidater ud af seks i forretningsudvalget og får 2. næstformandsposten. Konstitueringen har jo i de sidste mange år været givet på forhånd og er klaret for længst inden konstitueringen til hovedbestyrelsesvalget i januar. Derfor ser jeg ikke noget underligt i, at det sker hurtigere i år.”

Liste 1 og Liste 2 har traditionelt været uenige om mange ting. Sigrid Jørgensen sagde op til valget, at det er urealistisk at få flere lokal aftaler, mens Liste 1 er gået til valg for at kæmpe for flere lokalaftaler. Sigrid Jørgensen hæfter sig dog ved, at begge lister var kritiske over for, at GL skrev under på den nye overenskomst.

”På det område har jeg stillet mig i opposition til Liste 3, så ville det også se underligt ud, hvis jeg bagefter valgte en konstituering med Liste 3. Det ville ikke være helt naturligt i forhold til, at vælgerne har givet et vink med en vognstang.”

Du bliver næstformand, og bliver formand for uddannelsesudvalget og får en bestyrelsespost i Akademikerne. Har det også handlet om, at du er blevet ”betalt” for at lave en aftale med Liste 1?

”Nej, det handler det ikke om. Det er klart, at man som listeformand forsøger at få maksimal indflydelse ud af sine stemmer. Ellers ville man da være en dårlig politiker."

 

 

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater