Artikel
Overenskomsten stemt hjem i AC
erik_jylling_protr_t_farve_3[1]

Overenskomsten stemt hjem i AC

På trods af mange nej-stemmer fra GL's medlemmer, er der samlet blevet stemt ja til overenskomsten for akademikerne i staten. 73,6 procent af AC's medlemmer har stemt ja.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Arkitekter, dyrlæger, magistre og mange andre akademikere har stemt ja til en samlet overenskomst for akademikerne i staten. Dermed er det også en realitet, at gymnasielærerne har fået en ny overenskomst.

Nogle organisationer har sendt overenskomsten til urafstemning blandt medlemmerne, mens andre organisationer som for eksempel DJØF lader resultatet være op til en kompetent forsamling. Der var flertal for overenskomsten blandt alle organisationer undtagen hos Gymnasieskolernes Lærerforening og Handelsskolernes Lærerforening.

I en pressemeddelelse skriver formand for AC, Erik Jylling, om gymnasielærernes klare nej.

“Jeg har også noteret mig, at gymnasielærerne har stemt nej, et markant nej, der adresserer den utilfredshed, der har været med en, også efter min opfattelse, uhensigtsmæssig proces. Fremadrettet må der fokus på, om den enkelte gymnasierektor påtager sig lederskabet for en god proces, hvor man i en inddragende og dialogbaseret ledelseskultur sikrer et lokalt forankret og godt samarbejde om arbejdstilrettelæggelsen.”

Se hvordan AC’s medlemmer stemte her

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater