Artikel
MP Pension: 5 gymnasielærere stiller op til bestyrelsesvalg
Pension komp shutterstuck_0

MP Pension: 5 gymnasielærere stiller op til bestyrelsesvalg

Der skal findes tre medlemmer til MP Pensions bestyrelse. Fem gymnasielærere kæmper i år om medlemmernes stemmer, og her fortæller to af dem, hvad de prioriterer.

2019 har budt på Europa Parlamentsvalg og Folketingsvalg, og nu er det tid til at stemme til valget i MP Pension, der er pensionskasse for gymnasielærere, magistre og psykologer. 

Fem gymnasielærere stiller op til dette valg til MP Pensions bestyrelse. To af dem er Jasmine Søgaard fra Aarhus HF og VUC og Maja Holm fra Stenhus Gymnasium. 

Det helt centrale spørgsmål i valget er, hvordan de 136.000 medlemmers opsparinger skal investeres og administreres. Og investeringerne påvirker lærernes fremtid, siger Jasmine Søgaard. Derfor er det vigtigt med fornuftige investeringer, så de kan fastholde et højt afkast, fortæller hun.

“Vi gymnasielærere har igennem flere år været meget presset på grund af nedskæringer. Vi løber meget stærkt, og mange lærere er gået på deltid. Det påvirker vores indkomst og vores pension. Derfor er det vigtigt, at der er et højt afkast,” siger Jasmine Søgaard.

Maja Holm ønsker at styrke demokratiet i MP Pension gennem generalforsamlingerne og de løbende dialogmøder med medlemmerne. Og så skal det være tydeligere for medlemmerne, hvad pensionskassen investerer i. Det er også vigtigt for hende, at der er en bred repræsentation i bestyrelsen. Både i forhold til køn, alder og erhverv. 

“Noget af det, der motiverer mig til at stille op, er, at jeg gerne vil have flere gymnasielærere repræsenteret i bestyrelsen,” forklarer Maja Holm.

Der skal findes tre medlemmer til MP Pensions bestyrelse, og det er MP Pensions medlemmer, der vælger dem. Derfor kan man fra den 21. november stemme på op til tre af kandidaterne. Og man behøver ikke gå ud i novemberkulden, for man stemmer gennem pensionskassens hjemmeside.

Pensionsmidlerne skal trække samfundet i den rigtige retning, så der bliver en god fremtid for os i vores pensionstilværelse.

Jasmine Søgaard, lærer
Aarhus HF og VUC

En god fremtid
Både Maja Holm og Jasmine Søgaard fremhæver klimaområdet som en vigtig retning for pensionskassens investeringer.

Bestyrelsen skal også være opmærksom på, hvordan medarbejderne i de virksomheder, de investerer i, er lønnet, om de har ret til at organisere sig i en fagforening, og om virksomhederne underminerer lokalbefolkningens levemåde eller biodiversiteten, mener Maja Holm. Det er dog et kompleks område, fremhæver hun. 

“Jeg mener ikke, at vi skal frasælge alt, der ikke lever 100 procent op til det. Det kan blive svært at forene med et højt afkast. I stedet skal vi sikre, at MP Pension bruger sin indflydelse til at arbejde for, at virksomhederne forbedrer sig på disse områder,” siger Maja Holm, der underviser i kemi og bioteknologi.

Jasmine Søgaard, der underviser i samfundsfag og historie, mener, at der skal være et mere kritisk syn på, hvad der bliver investeret i. Pensionskassen skal undgå at investere i virksomheder, der benytter skattely eller har uetiske forretningsmetoder.

“Pensionsmidlerne skal trække samfundet i den rigtige retning, så der bliver en god fremtid for os i vores pensionstilværelse, men også for alle de unge mennesker, vi underviser,” siger Jasmine Søgaard.

Repræsentanter for unge lærere
Bestyrelsesmedlemmerne sidder i en periode på fire år, og hvis Jasmine Søgaard bliver en del af bestyrelsen, vil hun gerne være repræsentant for de yngre lærere, fortæller hun. Hun er selv 32 år, og selvom pensionen måske ikke er det, der fylder, når man har travlt med små børn og ny bolig, er opsparingen ikke mindre vigtig, mener Jasmine Søgaard.

“Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at man som ung lærer også får prioriteret pension. Det er de tidlige indbetalinger, der virkelig batter,” påpeger hun.

Måske er det os, der burde være allermest engageret i, hvordan pensionspengene bliver investeret.

Maja Holm, lærer
Stenhus Gymnasium

Maja Holm er 33 år, og hun ser også sig selv som repræsentant for lærere på sin alder, som har 40 år tilbage på arbejdsmarkedet. 

“Måske er det os, der burde være allermest engageret i, hvordan pensionspengene bliver investeret. Det er både 40 år til at spare op og få et afkast, men også 40 år til at gøre noget med pengene og sætte en retning på dem. Det er vigtigt,” siger Maja Holm.

I faktaboksen kan du se, hvem de øvrige gymnasielærere, der stiller op til valget i MP Pension, er. Du kan stemme fra den 21. november til den 12. december klokken 18.

MP Pensions valg 2019

De fem gymnasielærere, der stiller op til valget i MP Pensions bestyrelse, er:

  • Dres Høegh Poulsen, Nærum Gymnasium
  • Jasmine Søgaard, Aarhus HF og VUC 
  • Maja Holm, Stenhus Gymnasium 
  • Peter Madsen, Aalborg Handelsgymnasium
  • Søren Kogsbøll, pensioneret gymnasielærer

Du kan læse mere om alle kandidaterne her.

Du kan stemme på MP Pensions hjemmeside fra 21. november til 12. december klokken 18.

Stemmeberettigede medlemmer får tilsendt et valgkort via e-boks eller e-mail med et link til valgsiden, hvor man kan afgive op til tre stemmer. 

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater