Artikel
Løn blev årets topscorer
Pengesedler

Løn blev årets topscorer

Den nye overenskomst satte sit tydelige præg på listen over årets mest læste historier på gymnasieskolen.dk.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Ud af de 10 mest læste historier på gymnasieskolen.dk, handler syv af dem direkte eller indirekte om den nye overenskomst.

Den absolutte topscorer blev artiklen om, hvor meget lønnen stiger på grund af den nye overenskomst. Artiklen fra februar blev lynhurtigt årets mest læste og har været det lige siden. Hele året har været præget af overenskomsten, og debatten har raset, om hvorvidt det var fornuftigt af formand Gorm Leschly at tage de lønstigninger, han kunne få til medlemmerne, eller om han solgte aftaleretten for ussel mammon.

Det lykkedes aldrig at blive enige om det spørgsmål, men målt på antallet af kliks på artiklen, kan man konkludere, at de stridende parter dog trods alt kunne blive enige om at læse årets topscorer.

Overarbejde
Apropos løn, så strøg artiklen Voldgiftssag skal skaffe lærere betaling for overarbejde ind på en tredje plads. En del læsere måtte dog konstatere, at det ikke er en sag, som har indflydelse for dem eller deres privatøkonomi, men derimod kun omhandler en håndfuld skoler. Voldgiftssagen, som også indirekte handler om overenskomsten, bliver i øvrigt afgjort i begyndelsen af 2014.

Kort efter at overenskomsten var blevet skrevet under, forklarede Gorm Leschly i et interview, hvorfor han mente, at overenskomsten var det bedst mulige resultat. Det interview blev også blandt årets mest læste, og i øvrigt læst af langt flere, end artiklen hvor selv samme formand meddelte, at han stopper efter 14 år på posten.

Tidsregistrering
Tidsregistrering blev også et hit i 2013 – eller i hvert fald et læserhit. Stort set alle artikler om tidsregistrering fik mange kliks fra læserne. Kommentarer fra læsere og redaktionens interview med lærere viser dog samtidig, at tidsregistrering ikke er så populært at udføre i praksis, som det er at læse om på gymnasieskolen.dk. Artiklen Lærere: Sådan er det at tidsregistrere strøg også ind på en top ti.

Lokalaftaler
Lokalaftaler blev pludselig et af årets mest brugte ord på gymnasieskolen.dk og sikkert også på flere skoler. Bare ordet blev luftet i en rubrik, var der stor læserinteresse på sitet. Årets mest læste artikel om lokalaftaler blev artiklen, hvor Finansministeriet over for gymnasieskolen.dk bekræftede, at gymnasier godt kan lave lokalaftaler.

Lærerne har ordet
Gymnasieskolen.dk lancerede projektet Vores nye hverdag, hvor medlemmerne selv kan gå ind og skrive og fortælle om deres arbejde, efter den nye overenskomst trådte i kraft.
Redaktionen er glad for, at dette koncept også strøg ind på top 10, og vi opfordrer læserne til at benytte sig af muligheden for at fortælle flere historier og oplevelser også meget gerne i 2014.

Årets mest læste på Gymnasieskolen.dk

  1. Det betyder den nye overenskomst for din løn
  2. Anders Agger: Min gymnasietid
  3. Voldgiftssag skal skaffe lærere betaling for overarbejde
  4. De 50 mest brugte ord afslører snyd
  5. Lærere: Sådan er det at tidsregistrere
  6. Gorm: Bedst mulige resultat
  7. Finansministeriet: Gymnasier kan godt lave lokale aftaler
  8. Ny SU-reform skærer i hjemmeboendes SU
  9. Vores nye hverdag
  10. Socialdemokratisk angreb på Moderniseringsstyrelsen

 

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater