Artikel
Forhandlinger trækker ud: “GL skal gå langt for de afskedigede lærere på VUC Syd”
Annette 02 (1)

Forhandlinger trækker ud: “GL skal gå langt for de afskedigede lærere på VUC Syd”

GL og VUC Syd kan ikke nå til enighed i sagen om afskedigede undervisere. Sagen føres nu videre til Moderniseringsstyrelsen.

16 afskedigede hf-lærere fra VUC Syd går stadig rundt i uvished om, hvad deres aftrædelsesvilkår bliver.

Forhandlingerne om de afskedigede læreres aftrædelsesvilkår mellem GL og VUC Syd er endt uden resultat, og GL har derfor nu bedt om et mæglingsmøde i Moderniseringsstyrelsen.

Hvis parterne heller ikke kan blive enige der, vil GL anlægge en voldgiftssag.

“Det er helt almindelige procedure i en afskedigelsessag, hvis parterne ikke kan blive enige. Vi vil som fagforening selvfølgelig kæmpe for, at de afskedigede medlemmer får rimelige aftrædelsesvilkår,” siger Annette Nordstrøm Hansen.

Da sagen stadig er under forhandling, afviser hun at komme nærmere ind på, hvad der skiller parterne i sagen, og hvor langt GL og VUC Syd står fra hinanden.

Hvis vi ikke behandlede sagen efter bogen, kunne det også skabe praksis i forhold til andre sager i fremtiden.

Annette Nordstrøm Hansen, formand
GL

Vanskelig situation
VUC Syd står i en meget vanskelig økonomisk situation i disse måneder. En midlertidig bestyrelse er indsat for at arbejde på at finde en holdbar løsning for den økonomisk trængte uddannelsesinstitution i Sønderjylland.

Er det ikke et dilemma at stille krav til VUC Syd, som kan koste institutionen yderligere penge?

“Nej. Vi skal behandle disse afskedigelsessager, som vi ville gøre i alle andre situationer. De afskedigede lærere skal selvfølgelig hjælpes bedst muligt. Hvis vi ikke behandlede sagen efter bogen, kunne det også skabe praksis i forhold til andre sager i fremtiden,” siger Annette Nordstrøm Hansen, som minder om, at sagen blandt andet handler om, at den tidligere ledelse på VUC Syd forsømte at give lærerne pædagogikum, og at lærerne siden mistede deres job, netop fordi de ikke havde pædagogikum.  

Annette Nordstrøm Hansen siger, at GL har et fint samarbejde med den nuværende ledelse på VUC Syd. Når det gælder om at finde en holdbar løsning for fremtidens VUC Syd, vil GL gøre alt, for at det lykkes, forsikrer Annette Nordstrøm Hansen.

De to ting skal skilles ad
Direktør for VUC Syd Asbjørn Nielsen mener heller ikke, at de to sager skal blandes sammen.

“De to ting skal skilles ad. Det er en del af det formelle system, at når man ikke kan nå til enighed, så går sagen videre til Moderniseringsstyrelsen. Det er der ikke noget odiøst i,” siger Asbjørn Nielsen, som heller ikke ønsker at kommentere på indholdet af forhandlingerne.

Varslet afskediget i juni
De 16 hf-lærere, som er medlem af GL, blev afskediget 31. august, og de blev allerede varslet afskediget tilbage i juni måned.

Afskedigelserne kom efter en meget turbulent periode på VUC Syd, hvor det blandt andet var kommet frem, at den tidligere ledelse havde haft et kritisabelt økonomisk overforbrug og havde undladt at sørge for, at en række undervisere fik pædagogikum og opfyldte de faglige mindstekrav.

I september kom det frem, at økonomien på VUC Syd er dårligere end tidligere antaget. Undervisningsministeriet afsatte bestyrelsen og har indsat en midlertidig bestyrelse, som senest 15. januar skal afdække økonomien på VUC Syd og fremlægge løsningsforslag for institutionens fremtid.

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater