Artikel
Fædre får en uges ekstra forældreorlov
shutterstock_129343055

Fædre får en uges ekstra forældreorlov

Som følge af OK15-forhandlingerne har en ændring i barselsaftalen givet fædre ret til en uges ekstra forældreorlov med løn.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

I den nye treårige overenskomst (OK15) har fædre og medmødre fået en uges ekstra forældreorlov med løn. Før havde fædre og medmødre ret til seks ugers forældreorlov med løn, men de nuværende regler erstattes af en helt ny aftale for statsligt ansatte. Fædre eller medmødre til børn, der fødes eller modtages gennem adoption den første april 2015 eller senere, har nu ret til syv ugers orlov med løn.

GL’s formand, Annette Nordstrøm Hansen, er meget tilfreds med den nye ordning.

”Jeg er rigtig glad for den del af aftalen. Det er et resultat, som jeg tror, vores unge medlemmer er meget tilfredse med, og det gælder både mænd og kvinder,” siger hun.

Et skridt i den rigtige retning
Den nuværende regering ville som en del af regeringsgrundlaget indføre tre måneders øremærket barsel til mænd. Men forhandlingerne blev i september 2013 droppet til fordel for en bonusordning, der giver fædre på barsel 100 kroner om dagen, når de holder mere end seks ugers orlov. Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen, kaldte det dengang ”et kæmpe tilbageskridt for ligestillingen”.

GL’s formand, Annette Nordstrøm Hansen, er stolt af den nye aftale, som, hun mener, nu er et skridt i den rigtige retning. 

”Den ekstra uges barsel til mænd er med til at sikre, at mænd får bedre mulighed for at opbygge en tæt relation til deres børn. Det er et fornuftigt skridt i retning af større ligestilling,” siger hun.

Få et overblik over barselsaftalen

Under graviditeten og barslen er der 22 lønnede orlovsuger:

6 ugers graviditetsorlov til moderen

14 ugers barselsorlov til moderen

2 ugers fædre- eller medmoderorlov

 

Efter barnets 14. uge er der 19 lønnede orlovsuger:

6 ugers forældreorlov til moderen

7 ugers forældreorlov til faderen eller medmoderen

6 ugers forældreorlov til deling

 

Ovenstående gælder, såfremt begge forældre er ansat under statens barselsaftale. Hvis det kun er moderen, der er statsligt ansat, har hun ret til 6+6 uger med løn. Hvis det kun er faderen eller medmoderen, der er statsligt ansat, har han eller hun ret til 7+6 uger med løn. 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater