Artikel
Deltidslærer: Jeg nyder den ekstra tid med mine børn
mette-hosbond-kristensen

Deltidslærer: Jeg nyder den ekstra tid med mine børn

Gymnasielærer Mette Hosbond Kristensen har valgt deltid for at prioritere mere tid med familien.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

36-årige Mette Hosbond Kristensen, der til dagligt underviser på Silkeborg Gymnasium, valgte at gå på deltid for at prioritere sin familie. Men en opprioritering af familien har ikke betydet en nedprioritering af arbejdet.

“Jeg kan stadig føle, at jeg er et karrieremenneske, selvom jeg er på nedsat tid og nogle gange går lidt tidligere for at hente mine børn,” siger hun.

“Og jeg får stadig lov til at være med på udviklingsprojekter, og hvad jeg ellers har lyst til. Jeg bliver bare planlagt med færre opgaver, og det er rigtig dejligt,” tilføjer Mette Hosbond Kristensen, som også er tillidsrepræsentant.

Læs: Kvindelige lærere vælger deltid for at redde familielivet

30-timers grænse
For fire år siden fik Mette Hosbond Kristensen sin første dreng, og to år senere kom endnu en. Siden da har hun været ansat på 30 timer.

“Jeg har ikke lyst til at arbejde så meget og ville gerne have frihed til at kunne hente mine drenge tidligere i institution. Jeg har bare ikke lyst til at bruge 37 timer om ugen på mit arbejde,” siger hun.

Når Mette Hosbond Kristensen er på arbejde, har hun travlt. Men hvad angår arbejdstiden er hun meget konsekvent.

“Jeg arbejder ikke mere end 30 timer. Jeg er rimelig hård overfor, at jeg løser mine opgaver så godt, som jeg kan inden for min arbejdstid,” siger hun.

Verdens bedste job
Selvom Mette Hosbond Kristensen er gået på deltid, har det ikke betydet, at hun har fået mindre indflydelse på jobbet.

“Jeg har verdens bedste job. I mange andre brancher kan det være svært at gå på deltid og få lov til at få indflydelse på så mange ting. Men det synes jeg, man kan i vores branche – i hvert fald på min skole,” siger hun.

Noget andet, som Mette Hosbond Kristensen også godt kan lide ved jobbet som lærer, er den fleksibilitet, der følger med.

“Jeg har vundet rigtig meget ved, at jeg kan hente mine børn forholdsvis tidligt. Og at jeg har muligheden for at flexe nogle dage, så jeg engang imellem kan holde en fridag midt på ugen, hvis jeg har arbejdet mere i nogle andre uger,” siger hun.

Fuldtid eller ej
Om Mette Hosbond Kristensen skal tilbage på fuld tid igen er endnu ikke bestemt, men nogle tanker har alligevel strejfet hende.

“Jeg har tænkt, at når mine børn bliver større og ikke har lige så meget brug for deres mor, så kunne jeg måske arbejde 37 timer, men lige nu tror jeg ikke, det kommer til at ske,” siger hun.

Mette Hosbond Kristensen har blandt andet en drøm om at skrive en bog på et tidspunkt.

“Jeg holder så meget af at være på deltid, og så vil jeg hellere bruge tiden på noget andet. Jeg har nogle idéer om, hvad jeg godt kunne tænke mig, men lige nu ved jeg ikke, hvad det ender med,” siger hun.

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater