Artikel
Brev til rektorer tages op i Folketinget
Folketingssalen

Brev til rektorer tages op i Folketinget

Finansminister Bjarne Corydon (S) skal i Folketinget svare på spørgsmål om omstridt brev til rektorer.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Finansministeriets brev til rektorer om ikke at indgå lokale aftaler tages nu op på Christiansborg.

I brevet fra Moderniseringsstyrelsen, som ligger under Finansministeriet, står der, at rektorer og ledere ikke skal indgå nye lokale arbejdstidsaftaler. I den nye overenskomstaftale står der dog sort på hvidt, at der kan laves lokale aftaler.

Gruppeformand for Enhedslisten Per Clausen vil nu have finansminister Bjarne Corydon i Folketingssalen for at svare på spørgsmål om brevet.

”Finansministeriet følger op på en aftale ved at sige, at det som aftalen giver mulighed for, må den lokale ledelse ikke benytte sig af. Man har talt om, at den lokale ledelse skulle have større råderum, men det gælder åbenbart kun, hvis man træffe beslutninger, som er i tråd med finansministeriets ønsker,” siger Per Clausen.

Brevet blev sendt få dage efter, at AC på vegne af GL indgik en ny overenskomst for lærerne.

To spørgsmål til Bjarne
Per Clausen vil derfor stille to såkaldte paragraf 20-spørgsmål, som ministeren skal svare på i Folketingssalen. Per Clausen vil gerne vide om, ”finansministeren mener, det er rimeligt, at man giver lokale ledere begrænsninger i forhold til, hvad overenskomsten giver mulighed for”.

Per Clausen vil også vide, om det ”virkelig er finansministerens opfattelse, at det er en dårlig idé at lave lokale aftaler”.  

”Hvis det er socialdemokratisk politik, at man ikke ønsker at lave lokale aftaler, må man sige, at det er et dramatisk brud med mange års traditionel socialdemokratisk politik,” siger Per Clausen.

Arbejdsmarkedsordfører for Venstre, Ulla Tørnæs, undrer sig over, at brevet er blevet sendt.

”Det virker besynderligt, at man undsiger, den aftale, man selv har lavet. Så skulle man være gået efter en anden aftale” siger hun.

Selve indholdet i brevet ser hun dog ikke noget problem i.

”Det er fornuftigt, hvis man opfordrer lederne til at vise økonomisk ansvarlighed,” siger hun.

Arbejdsmarkedsordfører for socialedemokraterne, Leif Lahn Jensen, ønsker ikke at kommentere brevet, og henviser til finansministeren.

Finansminister Bjarne Corydon har ikke i dag haft tid til at svare på spørgsmål.

 

 

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater