Artikel
Bjarne Corydon bliver klædt af
Corydon-noegen-uden-aftale

Bjarne Corydon bliver klædt af

I fire danske dagblade ser læserne tirsdag en finansminister uden andet end ”gymnasielærernes aftale” for sin nøgne krop. GL har indrykket annoncerne.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Heldigvis for både læsere og Bjarne Corydon er det ikke et foto, men en tegning af den socialdemokratiske finansminister.

GL har indrykket annoncerne, fordi gymnasielærerne mener, at finansministeren og andre fra regeringen har misbrugt gymnasielærernes nye overenskomst over for de lockoutede lærere.

Bjarne Corydon har flere gange brugt gymnasielærernes overenskomst som argument for, at andre undervisere også burde kunne komme til fornuft.

Corydons udlægning
Han har blandt andet skrevet sådan i en pressemeddelelse:

”De aftaler, jeg har indgået med AC og IDA om normalisering af gymnasie- og erhvervsskolelærernes arbejdstidsregler, viser med al ønskelig tydelighed, at det er muligt at opnå afbalancerede resultater ved forhandlingsbordet, hvis begge parter vil det. Men ved forhandlingerne med de sidste lærergrupper har det desværre ikke været muligt at komme over den fundamentale knast, der skiller os.”

GL’s udlægning
GL tager dog skarpt fra den udlægning af historien.

”På de såkaldte forhandlingsmøder mellem Moderniseringsstyrelsen og GL blev der aldrig tale om reelle forhandlinger. Arbejdsgiver havde en drejebog, som blev fulgt til punkt og prikke, og den rummede ikke muligheder for reelle forhandlinger parterne imellem,” skriver GL i en pressemeddelelse i forbindelse med dagens annoncer.

Formand for GL Gorm Leschly har tidligere sammenlignet det med at forhandle med en pistol for panden og har beskrevet aftalen sådan her:

”Derfor var det en kynisk vurdering af, hvad der var muligt at få forhandlet hjem til medlemmerne af økonomisk kompensation og indbyggede beskyttelsesmuligheder.”

Et stort flertal af GL’s repræsentantskab har dog også anbefalet medlemmerne at stemme nej til aftalen.

Se hele annoncen med tekst her

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater