Artikel
524 poser kaffe til Corydon
Kaffe

524 poser kaffe til Corydon

Normaliseret arbejdstid betyder et mindre forbrug af kaffe, mener gymnasielærer Tine Vedel Eriksen. Derfor har hun taget initiativ til at sende kaffe til finansministeren. Mange lærere gør som hende.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Mange kilo kaffe er på vej til finansminister Bjarne Corydons kontor. Det sker efter, at gymnasielærer Tine Vedel Eriksen har oprettet en begivenhed på Facebook, hvor hun opfordrer sine kolleger til at sende kaffe til finansministeren. Hun kalder initiativet for normaliseringsuge.

”Kære Bjarne Corydon. Jeg har forstået, at du gerne vil normalisere arbejdstiden for os gymnasielærere. Det er jeg rigtig glad for. Jeg ser frem til, at min arbejdstid fremover vil komme i mere faste rammer, og der vil blive færre weekender og sene aftentimer, hvor jeg skal sidde bøjet over opgaveretning, forberedelse og administrative opgaver. Jeg regner med, at den normaliserede arbejdstid også betyder, at mit kaffeforbrug vil blive langt mindre. Derfor vil jeg gerne donere en pose til dig. Jeg tænkte, at du sikkert kan bruge den, mens du normaliserer,” skriver Tine Vedel Eriksen, der underviser i dansk og engelsk på Risskov Gymnasium.

Normaliser politikernes arbejdstid
Foreløbig har 524 tilkendegivet, at de deltager i kaffe-aktionen.
”Jeg synes måske, vi skulle tilbyde ham en modtjeneste, hvor vi normaliserer politikernes arbejdsuge og kun medregner den tid, hvor de faktisk står i folketingssalen,” skriver gymnasielærer Sarah Mortensen Søe på Facebook-siden.

En anden mener, at man bør benytte samme metoder som finansministeren:
”Kan vi ikke bare sende en SMS? Jeg mener, vi er jo ikke mellemledere i SAS,” skriver lærer Niels Bloch Køser.

Hårde overenskomstforhandlinger
Finansministeren glæder sig over pakkeposten og svarer i en mail til Berlingske Nyhedsbureau:
 ”Det er da venligt af de mange engagerede og dygtige gymnasielærere at forsyne mig med kaffe, så jeg har lageret fuldt til de hårde overenskomstforhandlinger, der venter. Jeg ser frem til nogle konstruktive forhandlinger, men jeg har ikke yderligere kommentarer til gymnasielærernes udmelding her midt under de igangværende overenskomstforhandlinger.”  

 

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater