Danske Gymnasieelevers Sammenslutning lancerede i september sammen med 4 andre elevorganisationer kampagnen Whymocracy. En kampagne, der først og fremmest er en nødvendighed og dernæst også et signal til alle elever om, at elevdemokrati er vigtigt.
En million kroner. Så mange penge har vi elevorganisationer fået tildelt af Christine Antorini for at styrke elevdemokratiet på landets ungdomsuddannelser. For de penge har vi lanceret kampagnen Whymocracy. En kampagne, som jeg på mange måder ser som en nødvendighed – både for at opretholde et stærkt elevdemokrati på landets ungdomsuddannelser og for at sikre os elever indflydelse på vores uddannelser i fremtiden.
Uddannelse handler både om faglig og menneskelig dannelse. Og at vi elever uddannes til at være engagerede samfundsborgere, der aktivt biddrager til og støtter op om samfundet, er i min optik noget af det mest centrale. Netop derfor er indsatsten over for et styrket elevdemokrati vigtig. For hvorfor skal vi uddannes til at kunne reflektere, samarbejde og tænke kritisk, hvis vi ikke også i vores dagligdag har praktisk mulighed for det? Ungdomsuddannelser udgør på den måde den optimale platform for dannelsen i at være demokratisk medborger.
Helt konkret vil vi i januar og februar derfor afholde 5 ambitiøse stormøder om demokrati, et i hver sygehusregion. På stormøderne vil vi uddanne, udfordre og diskutere med elever på tværs af alle ungdomsuddannelserne. Hvordan laver man et fedt elevråd? Hvad betyder demokrati for os elever? Hvordan kan man som almindelig elev søge indflydelse? Og meget, meget mere. For os er det vigtigt, at alle elever føler sig velkomne. Det er gratis at deltage, og vi håber meget på, at lærere vil støtte op om kampagnen ved at informere om møderne til deres elever eller ved at tage af sted med en hel klasse som en faglig ekskursion.
For yderligere information om tilmeldingsfrister og program se www.facebook .com/whymocracy
Kommentar til indlægget
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode