Hold dig inspireret og opdateret
Fif til hvordan du kan holde dig opdateret med nye undervisningsmetoder, redskaber og materialer.
Det er sommerferie lige om lidt, og hvor skal det blive skønt. Men når det på et tidspunkt alligevel bliver tid til at gå i gang med forberedelsen af næste skoleår, og du sidder og drømmer dig tilbage til solbeskinnede klippehavsøer og har lidt svært ved at finde din indre muse frem, så kommer her et par tips til, hvordan du kan hente inspiration til og holde dig opdateret med nye undervisningsmetoder, nye redskaber og materialer, nye undervisningsemner, ja, helt generelt alt hvad der rører sig inden for undervisning. Det eneste, det kræver, er, at du går online.
Twitter: Opret en Twitter-profil, hvis du ikke allerede har en. Du behøver ikke selv tweete, hvis det ikke lige er dig, men ved at følge andre undervisningsinteresserede Twitter-brugere, bliver du automatisk pejlet ind på spændende artikler og sites med relevans for undervisere. Følg f.eks. #skolechat, se hvem der skriver herinde, og følg disse mennesker. De har altid fingeren på pulsen med, hvad der sker inden for skoleverden.
Facebook: På Facebook kan det varmt anbefales at du anmoder om optagelse i disse tre grupper, hvor brugen af IT i alle afskygninger i klasserummet diskuteres:
- IT og undervisning
- Sociale medier, Pædagogik og Formidling
- Facebook i undervisningen
Blogs: Følg med i blogs, der handler om undervisning og pædagogik, både danske og udenlandske.
Hold dig orienteret på
- http://suneweile.wordpress.com/ www.sportmat.blogspot.com http://amkrejberg.blogspot.dk/ http://kemibo.blogspot.dk/ eller
- http://digitaldannelseigymnasiet.blogspot.dk/ bare for at nævne et lille udpluk.
Her kan du så med fordel aflure, hvem disse bloggere følger og lader sig inspirere af, og så vælge at følge de samme blogs og bloggere.
De sociale medier er altså ikke kun til for selviscenesættelsens skyld eller til for at forstyrre vores undervisning; de er et fantastisk medie til videndeling, konstant og opdateret inspiration og til at skabe dit personlige læringsnetværk.
Har du brug for et par instruktionsvideoer til at se hvordan du kommer i gang med de forskellige medier, kan du her se en lille Youtube-video om
Twitter:
youtube://v/Fp9fU9znZyw
Facebook:
youtube://v/l6bO_hbMEBk
Google Læser, som kan bruges til at holde styr på alle de blogs du vælger at abonnerer på.
youtube://v/LaBgIKV00kk
Kommentar til indlægget
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode