Du er her
Debatindlæg |
22. nov 2016

1000 færre hoveder i GL

Af: Redaktionen

Det er ikke længe siden, at vi kunne læse den overskrift. Den kom bag på os alle, og den er ikke lige til at glemme! Jeg har hørt fra kolleger, der håbede, at de kunne tegne en lønsikring, men, ak, det var for sent! Man kan jo ikke tegne en brandforsikring, når huset er brændt ned. Og en lønsikring gennem f.eks. Magistrenes A-kasse (MA) kan måske hjælpe og supplere de dagpenge, man har ret til, men den er naturligvis ingen løsning i det lange løb. Med de kommende nedskæringer - frem til 2021 - er der desværre ingen tvivl om, at flere vil blive arbejdsløs.

Derfor har GL/MA også arbejdet for en særlig ordning, en hjælpepakke. Den er et godt forsøg på at give den ekstra rådgivning og vejledning, en gymnasielærer kan have brug for i forbindelse med en job(an)søgning. Den enkelte bliver knyttet til én konsulent over et par måneder; alene det, at man ikke skal begynde forfra, hver gang man møder op i MA, er guld værd. Ordningen er et helt nyt og unikt tilbud, der skal evalueres til næste år.

Magistrenes A-kasse har en bestyrelse, der er valgt direkte af medlemmerne. For mig at se er det meget vigtigt, at bestyrelsen kommer til at repræsentere medlemmerne bredt. Et kig på de sociale medier afslører dog en kedelig tendens: Valget til MA´s bestyrelse er ikke ”sexet”. Det vækker ingen debat. MA-listens opslag bliver ikke delt. Men en stemmeprocent ved sidste valg på under 8 må og skal ikke gentages.

Derfor lyder min første opfordring: Husk at stemme! Det er vigtigere end nogensinde!

Min anden opfordring lyder: Tag dig tid til at stemme – og ikke bare på den første den bedste kändis.

Deadline er på mandag den 28. nov. kl. 10,00.

Sigrid Jørgensen

MA har 72.000 medlemmer og en omsætning på knap 1 mia.

Læs mere på https://ma-kasse.dk/om-ma/valg/ eller på Facebook.

Kommentarer

0
You must have Javascript enabled to use this form.