Redoxræs, Elektron-banko og andre spil til repetition af Basiskemi C

Redoxræs, Elektron-banko og andre spil til repetition af Basiskemi C er et materiale, der indeholder ni forskellige spil, der på en anderledes og lærerig måde kan anvendes til kemi på c-niveauet. Spillene er Sænke grundstofskibe, Elektron-banko, ­Oktet-scrabble, Masse-mosaik, Gæt en blanding, Carbon-memory, Syrebaseleg og Redoxræs. Der er stor variation i spillene – lige fra det klassiske sænke slagskibe til brætspil, tarsia, huskespil og scrabble. Desuden er der i slutningen af materialet et blandet spil, hvor eleverne kan dyste bredt inden for hele kemi c-niveauet. Spillene er i hæftet trykt i sort/hvid, men ønsker man en version med farver, kan spillepladen til Redoxræs hentes på Haases hjemmeside.

Hæftet knytter sig til Basis­kemi-systemet, hvor hvert spil hører til et kapitel i c-niveaubogen. Men spillene kan uden problemer anvendes sammen med andre lærebogssystemer, idet de emner, som spillene breder sig over, svarer til fagets kerneområder.

Muligheden for at indføre spil i den daglige undervisning eller i repetitionen bliver med dette materiale gjort en hel del lettere at gå til. I starten af hæftet er der en generel introduktion til, hvordan de forskellige spil skal spilles, og de sidste 45 sider er kopiark, hvor alt, hvad der skal bruges til spillene, er med. Det er således gjort ligetil at kopiere et spil inden en undervisningslektion og så lade eleverne spille sig klogere, alt imens de har det sjovt med undervisningen. Der er stor variation i, hvor lang tid det tager at spille spillene. Nogle er beregnet til at vare en hel lektion, mens andre er til kortere sekvenser.

De bedste anbefalinger herfra til et materiale, der i høj grad gør det let at variere den daglige undervisning.