Artikel
Voldgiftssag skal skaffe lærere betaling for overarbejde
Pengesedler

Voldgiftssag skal skaffe lærere betaling for overarbejde

Til januar skal en voldgiftssag anlagt af GL afgøre, om skoler måtte overføre overarbejdstimer fra sidste skoleår til afspadsering i dette skoleår.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Flere lærere kan muligvis se frem til at få deres løn udbetalt for overarbejde sparet op før sommerferien.

En voldgiftssag anlagt af GL skal nemlig afgøre, om det var i orden, at skoler overførte overarbejdstimer fra sidste skoleår til dette skoleår, uden at ledelsen først aftalte det med tillidsrepræsentanten og lærerne.

GL mener, at lærerne skulle have betaling for det overarbejde, de havde sparet op, da skoleåret sluttede i sommer, med mindre der var indgået en anden aftale på skolen. Det er da også sket på langt de fleste skoler, men på en lille håndfuld skoler har ledelsen besluttet, at lærerne i stedet skal afspadsere timerne i dette skoleår.

Afgøres til januar
Sagen har været på vej i et stykke tid, men er nu berammet til i slutningen januar.

Ifølge GL er problemet, at lærerne har udført overarbejdet under den gamle overenskomst med centralt fastsatte akkorder, og at den overenskomst som bekendt er blevet afløst af en helt ny type arbejdstidsaftale. GL mener derfor, at skolerne skulle have gjort rent bord mellem de to overenskomster, med mindre at ledelsen og lærerne kunne blive enige om at overføre timerne til afspadsering.

Æde egne timer
”I værste fald kan det betyde, at lærerne ikke får noget for deres overarbejdstimer. Hvis en lærer for eksempel har 200 timer til gode fra sidste år, kan ledelsen fylde flere opgaver ind i lærerens opgaveportefølje i år, så det ender med, at læreren selv må ”æde” overarbejdstimerne fra sidste år,” siger Ronald Karlsen, som er formand for overenskomstudvalget i GL.     

Moderniseringsstyrelsen har i en vejledning givet grønt lys for, at skolerne overfører overarbejdstimer fra sidste skoleår til dette skoleår. Voldgiftssagen er derfor anlagt af GL mod Moderniseringsstyrelsen. Hvis GL får medhold, er det dog skolerne, som med tilbagevirkende kraft skal udbetale den løn, som lærerne har til gode for deres overarbejde.  

     

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater