Artikel
Vedholdende løvinde i spidsen for gymnasielærerne
No image

Vedholdende løvinde i spidsen for gymnasielærerne

Omsorgsfuld, moderlig og sjov er nogle af de ord, som sættes på GL’s nye formand. Bestemt, skrap og vedholdende er andre.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Hvis eleverne i 1.g på Gefion Gymnasium ikke kunne nå at læse alle deres lektier til dagen efter, så sørgede de i det mindste for at få læst samfundsfag. Eller med elevernes ord til ”Annettes timer”. Det skyldes ifølge eleverne to ting: Har man ikke læst til Annettes timer, bliver man bedt om at gå ud at gøre det uden for klassen. For uden forberedelse kan man ikke deltage i undervisningen.

Desuden er undervisningen ofte spændende og engageret, og dagens lektie giver mening, når den bliver udfoldet i klasserummet.

Hvis Annette Nordstrøm Hansen som formand agerer på samme måde, som når hun underviser, så har gymnasielærerne ifølge eleverne fået en bestemt formand, som ved, hvad hun vil, engagerer sig i de mennesker, hun er i nærheden af, og ikke altid gør tingene på den traditionelle måde.

”For at arbejde med de forskellige segmenter i befolkningen satte hun os til at gå ud i byen for at lave en film om dem. Til den opgave valgte hun at dele klassen op i grupper efter højde, så de laveste var i gruppe med de højeste,” siger Karoline Jacobsen fra 1.g på Gefion Gymnasium.

Annette Nordstrøm Hansen har haft tradition for at invitere sine elever hjem til sig selv til brunch. Eleverne mener, at hun giver mere af sig selv end de fleste andre lærere, og hun beskrives som en mortype, som finder det helt naturligt at vise billeder frem af sit barnebarn.

”Annette var den eneste af mine lærere, som jeg ville give et knus,” siger Karoline Jacobsen.

Eleverne har samtidig respekt for Annette Nordstrøm Hansen. Ifølge eleverne er hun en af de få lærere, som siger, at eleverne skal lukke computeren i undervisningen. Så bliver der debatteret politik og talt om samfundsudvikling, uden at eleverne sidder og skæver ned i skærmen.

Hendes tidligere chef, rektor på Gefion Gymnasium Birgitte Vedersø, kalder hende en ”utrættelig løvinde, når det gælder om at gå til forsvar for sine elever”.

”Hun stiller store krav til eleverne fagligt. De skal være forberedte og opføre sig ordentligt, men så vil hun også gå gennem ild og vand for dem,” siger Birgitte Vedersø.

Hun nævner et eksempel, hvor en elev ikke kunne få visum til Indien, fordi elevens far var fra Pakistan. Annette Nordstrøm Hansen tog personligt ud til Den Indiske Ambassade og involverede Udenrigsministeriet og Den Danske Ambassade i Delhi – desværre uden succes.

Fagpolitik og undervisning
Annette Nordstrøm Hansens karriere har to spor, som løber nogenlunde parallelt: undervisning og fagpolitik.

Hendes mor var næstformand i Det Kvindelige Bryggeriarbejderforbund, og i hjemmet blev hun opdraget til at sige, hvad hun mener. Meget tidligt vidste Annette Nordstrøm Hansen, at hun ville undervise, og i 9. klasse var hun i erhvervspraktik som folkeskolelærer.

Bortset fra én periode i Borgerrepræsentationen i København for partiet VS fra 1978 og en kort periode som suppleant i Folketinget for SF har det været fagpolitikken i Gymnasieskolernes Lærerforening (GL), hun har brugt tiden på. Blandt andet som netværksformand for København i 14 år.

Hun har igennem tiderne lavet forskellige gymnasiepolitiske aktioner – som for eksempel undervisning på Rådhuspladsen i en aktion for at få klassekvotienten ned.
”Hun har en lang politisk erfaring, så hun laver nok ikke mange fodfejl som formand. Og så har GL fået en formand, som er meget klar i sine politiske udmeldinger,” siger Ronald Karlsen, som sidder i GL’s hovedbestyrelse og tilhører Liste 1 i GL – samme liste som den nye formand.

Rektor Birgitte Vedersø beskriver også Annette Nordstrøm Hansen som en meget viljestærk person. Det gælder også på arbejdet, hvor kollegerne skal stå meget tidligt op for at argumentere imod en idé, der står Annette på.

”Det bliver ofte, som hun siger. Det kan godt være, at kollegerne argumenterer imod, men det bliver alligevel sådan, som Annette siger, hvis hun har sat sig et mål,” siger Birgitte Vedersø, som understreger, at den nye formand også bruger – eller brugte – meget tid på at coache og hjælpe de unge lærere.

”Hun er en arbejdshest, en stærk drivkraft og en lille smule dominerende. Først og fremmest tror jeg, at hun vil gymnasielærerne og eleverne det godt,” siger Birgitte Vedersø.

Får sin vilje
Mette Stangerup, tidligere kollega fra Gefion Gymnasium, sad i samme studieretningsteam som Annette Nordstrøm Hansen – sidstnævnte i den naturlige rolle som leder.

”Hun var struktureret, og man gik altid fra møderne med en god mavefornemmelse af, at der var styr på det. Hun arrangerede skøjteture, biografture og andre sociale ting for eleverne – hun kan godt lide at være social. Samtidig er hun også en ledertype. Til et møde argumenterede vi andre i teamet for, at vi havde lidt for travlt til at lave en evaluering af vores undervisning, som vi skulle lave. Så sagde Annette: Det gør vi alligevel. Og så gjorde vi det også.”

Annette Nordstrøm Hansen får ofte sin vilje. Det gjaldt også på en studietur til Jaipur i Indien, hvor hun overbeviste en taxachauffør om, at der godt kan sidde otte mennesker i en taxa. På den måde sparede hun Gefion Gymnasium for 100 kroner.

Mette Stangerup griner ad episoden.

”Annette satte sig på forsædet, og vi andre klemte os sammen bagi. Vi grinede ad det bagefter, og hun kunne godt se, at det nok havde været bedre at tage to taxaer. Til gengæld gav hun æblekage til os andre om aftenen,” fortæller Mette Stangerup.   

Gefion Gymnasium har partnerskoler forskellige steder i verden, blandt andet i Jaipur. Annette Nordstrøm Hansen har været meget involveret i projektet, og de, som har rejst med hende, beskriver hende som en sjov og hyggelig rejsekammerat, der ikke er bleg for at lave et tætpakket rejseprogram.

”Jeg kan se hende for mig efter en heftig dag igennem den indiske trafik lægge benene op og skraldgrine,” fortæller Birgitte Vedersø.  

Når Annette Nordstrøm Hansen holder fri, bruger hun blandt andet tiden på at spille bridge. Ifølge hende selv er det en luksus at sidde og fordybe sig i noget helt andet end arbejde. Hendes største fornøjelse er dog at dyrke sin nye titel som mormor.

Blå bog

Født 15. maj 1955.

Cand.mag. i dansk og samfundsfag, Københavns Universitet 1984.

Næstformand i GL fra 2008 til 2013.

Begyndte sin fagpolitiske karriere som tillidsrepræsentant på Østre Borgerdyd Gymnasium og var senere netværksformand for København i 14 år.

Har siddet i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune for VS fra 1978 til 1982.

Sad i en kort periode i Folketinget som suppleant for SF.

Bor alene, har en datter og et barnebarn.

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater