Artikel
Overarbejde kan veksles til job
GL_en_slags_jobannonce

Overarbejde kan veksles til job

På et år bliver der i gymnasierne udbetalt overarbejdstimer for, hvad der svarer til 650 stillinger. GL vil med kampagne forsøge at få konverteret noget af overarbejdet til nye stillinger.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

1,1 millioner timer.

Så mange timer overarbejde bliver der årligt udbetalt i de danske gymnasier. Omregnet svarer det til 650 fuldtidsstillinger.

Samtidig er dimittendledigheden vokset under krisen, så der nu er 2.200 ledige nyuddannede akademikere. Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) opfordrer derfor til, at en del af overarbejdet konverteres til nye stillinger. I dag har GL indrykket annoncer i landsdækkende og regionale dagblade for at gøre opmærksom på problemet.

”Mange veluddannede, kvalificerede og motiverede danskere går i dag ledige rundt og ønsker sig brændende et job. Disse mennesker burde have adgang til nyoprettede lærerstillinger, i stedet for at vi på skoler landet over opbygger så absurd store mængder overarbejde,” siger formand for GL Gorm Leschly.

Overarbejde kan ikke undgås

GL erkender, at alt overarbejde ikke kan konverteres til nye stillinger. I en pressemeddelelse peger GL på, at hvis 75 procent af overarbejdet bliver erstattet af reelle jobs, svarer det til, at mere end 500 ledige akademikere kunne få et job.

Kampagnen kommer midt i finanslovsforhandlingerne.

”Vi synes, at forslaget udgør ”et godt tilbud” til regeringen midt i krisen, som har ramt beskæftigelsen på arbejdspladser landet over,” siger Gorm Leschly.

GL har samtidig også sendt et åbent brev til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

 

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater