Overenskomstforhandlerne på det offentlige arbejdsmarked får lidt længere tid til at finde et kompromis.
Det står nu klart, efter at forligsmanden Mette Christensen her til aften har udsendt en pressemeddelelse, hvor hun udsætter konflikten i 14 dage. Strejke og lockout kan herefter tidligst iværksættes på femtedagen efter udløbet af de 2 uger.
Det betyder, at hvis parterne ikke finder en løsning, så kan strejken træde i kraft den 22. april, og den varslede lockout er udsat til den 28. april 2018.
Hvis forligsmanden i løbet af de 14 dage erklærer, at forhandlingerne er afsluttet uden resultat, så kan strejke og lockout bryde ud på femtedagen efter erklæringen.
Gymnasieskolernes Lærerforening har tidligere udtaget de 19 gymnasier, der skal deltage i strejken, der er partiel, det vil sige, at det kun er et udsnit af de offentligt ansatte, som skal strejke.
Læs: Lærere klar til strejke: Trist, men nødvendigt
På arbejdsgiversiden har man derimod varslet en stor lockout, der rammer en meget stor del af de offentligt ansatte og dermed alle gymnasielærere.
Læs: Det betyder lockouten for dig
Konflikt kan udsættes igen
Topforhandlerne for de statsansatte, som gymnasielærerne er en del af, mødtes tidligere i dag til forhandling om en ny overenskomst, men dog uden at finde en løsning.
I går var der forhandlinger for de ansatte i regionerne og mandag for de ansatte i kommunerne.
Der er ikke kommet detaljer ud fra møderne, da parterne har tavshedspligt med hensyn til, hvad der sker under forhandlingerne.
Forhandlingerne fortsætter igen på lørdag.
Forligsmanden kan desuden udsætte konflikten i yderligere 14 dage, men i det tilfælde skal forligsmand Mette Christensen træffe beslutningen i samråd med sine to andre forligsmandkolleger.
Kommentar til artiklen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode