Artikel
Ekspert: Den vigtigste buffer mod stress udfordres under nedskæringer
malene_friis_andersen_beskaaret

Ekspert: Den vigtigste buffer mod stress udfordres under nedskæringer

Nedskæringer kan føre til mistrivsel og stress, siger psykolog og stressekspert Malene Friis Andersen. Her fortæller hun, hvorfor stress opstår, og hvordan arbejdspladsen kan forebygge det.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Den vigtigste buffer mod stress er social støtte og tillidsfulde relationer mellem kolleger og ledelse, fortæller psykolog og stressekspert Malene Friis Andersen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Men lige netop den buffer kan blive udfordret på en arbejdsplads under nedskæringer og forandringer, mener hun.

“Hvis vi grundlæggende har en følelse af, at vi er på samme hold, at vi har hinandens ryg, og at jeg kan gå til nogle og få en snak, når noget er svært, så er det den bedste buffer mod stress. Men nedskæringer og forandringer kan udfordre og ligefrem reducere den sociale støtte, som netop skal være en buffer mod stress,” siger Malene Friis Andersen i et interview med gymnasieskolen.dk.

I videoen herunder fortæller hun, hvorfor stress opstår, hvorfor stress ofte bliver et individuelt problem, og hvordan arbejdspladsen kan forebygge stress.

 

youtube://v/P2ipXwFhkJM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malene Friis Andersen

• Psykolog, ph.d.
• Har i mere end 10 år forsket ved Det Nationale  Forskningscenter for Arbejdsmiljø inden for stress, ledelse og sygefravær.
• Selvstændig organisationspsykolog – hjælper offentlige og private organisationer med at reducere eller forebygge stress.
• Har udgivet flere bøger om stress, heriblandt Stop stress – håndbog for ledere, som hun har skrevet sammen med Marie Kingston. Bogen blev kåret som Årets Ledelsesbog i 2016.
• Sidder i et nyt ekspertpanel nedsat af Akademikerne, som skal se på, hvordan det psykiske arbejdsmiljø kan forbedres for vidensarbejdere.
 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater