Artikel
Den tekniske løsning er på vej
No image

Den tekniske løsning er på vej

Kristine Lewinsky Hald fra Lectio er næsten blevet kimet ned, siden overenskomsten blev indgået tidligere på året. Der bliver foreslået næsten lige så mange løsninger, som der er gymnasier, der vil have dem.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Det er ikke første gang, Kristine Lewinsky Hald hører om OK 13. Hun arbejder hos det private firma MaCom, der laver Lectio-systemet til 90 procent af de almene gymnasier i Danmark, og sidder med kontakten til gymnasierne. Næsten dagligt har hun haft kontakt til en medarbejder fra et gymnasium, siden det forlød, at lærerne nu skal til at registrere deres arbejdstid. Og så har hun været til mange møder rundt om i landet. 
”Der har været meget stor opmærksomhed om det, og henvendelserne har været ret forskellige. De er gået på, om det skulle være en app eller et simpelt regneark, ja i det hele taget på, om vi kunne være behjælpelige med et system, der gjorde det nemt for lærerne,” siger Kristine Lewinsky Hald. 
MaCom har endnu et par måneder at løbe på, før OK 13 træder i kraft per august, og helt hvordan det kommer til at se ud, ved Kristine Lewinsky Hald endnu ikke. 
”Vi prøver at føle os lidt frem og se, hvad lærerne gerne vil have. Og vi skal se, hvordan vi kan tilpasse det nuværende system. Det er mit indtryk, at mange lærere ser det som en måde at beskytte deres tid på. På den måde kan de lettere bevise, når de har overtid,” siger Kristine Lewinsky Hald. 
Direktør Martin Holbøll fra MaCom ser ikke nogen problemer i selve systemet. Det er ”bare” teknik og forholdsvis ligetil. Hvor stor succes, den nye tidsregistrering vil få på de enkelte skoler, afhænger af, hvordan den bliver implementeret: 
”Selve systemet udgør kun 10 procent af, om det bliver en succes eller ej. Det er implementeringen, der er det vigtige. At det bliver tilpasset dem, der skal bruge det,” siger Martin Holbøll, der godt kan forstå dem, der stejler over at skulle registrere hver time, de bruger. 
Andre akademiske faggrupper som for eksempel advokater registrerer også deres tid, og det har også været en svær pille at sluge der. 
”Det mest ekstreme, jeg har hørt om, var nogle, der skulle rapportere helt ned til hvert sjette minut. Det er selvsagt ikke særligt sjovt,” siger Martin Holbøll. 
I august vil MaCom være klar med et system i Lectio, der gør det muligt for lærerne at registrere deres arbejdstid.  

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater