Artikel
Demonstrationer for den danske model
Demo 06

Demonstrationer for den danske model

Trods bidende kulde valgte lærere og andre offentligt ansatte i går at demonstrere til fordel for den danske model.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Der blev blandt mange andre indslag holdt begravelsesoptog for ”den danske model”, da lærere og andre offentligt ansatte deltog i demonstrationer flere steder i landet i går.

I København var Christiansborg Slotsplads fyldt til kantstenen med hovedsageligt utilfredse lærere på trods af en vanvittig kold forårsdag. Parolen ”Lærerne bliver de første – hvem bliver de næste?” kunne både bogstaveligt og i overført betydning godt laves om til ”Lærerne bliver de første, som fryser – hvem bliver de næste?

Støtte til lærerne
GL og alle andre danske undervisningsorganisationer havde sammen arrangeret demonstrationerne. Næstformand Annette Nordstrøm Hansen gentog fra talerstolen GL’s løfte om at støtte lærerne økonomisk i tilfælde af, at de bliver lockoutet. Den melding fik de fremmødte til at klappe hårdt i vanterne.

Hun understregede også fra talerstolen, at politikerne misbruger deres dobbeltrolle, og hentydede til de slet skjulte trusler om regeringsindgreb, som har og stadig hænger over årets overenskomstforhandlinger.

Der blev også afholdt demonstrationer i Aalborg, Aarhus og Odense.

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater