Artikel
AC: GL kan ikke komme ud af aftalen
erik_jylling_protr_t_farve_3[1]

AC: GL kan ikke komme ud af aftalen

På trods af et spinkelt flertal af Repræsentantskabet i går vendte tommelfingeren nedad til den nye OK-aftale, kan GL ikke forlade aftalen, slår AC-formand Erik Jylling fast.

Denne artikel er hentet fra arkiv og er ikke optimeret til det nye design.

Formand for Akademikernes Centralorganisation (AC), Erik Jylling, afviser, at gymnasielærerne kan komme ud af aftalen, som fredag morgen blev indgået med finansminister Bjarne Corydon (S).
I går stemte et snævert flertal af GL’s Repræsentantskab for, at de ikke mente at GL, skal være en del af den nye overenskomstaftale, og at hovedbestyrelsen skal forsøge at få GL løsrevet fra aftalen.
GL har en såkaldt forhandlingsaftale med AC. (læs mere om processen og ok-forhandlingerne i artiklen OK13 for begyndere)

Aftalen binder
Ifølge Erik Jylling betyder forhandlingsaftalen, at gymnasielærerne ikke kan træde ud af aftalen om den nye overenskomst.
»Det er en AC-aftale, og den er de bundet af,« siger AC's formand Erik Jylling til Ritzau, som er citeret i flere medier i dag.

På Repræsentanskabsmødet i går var der en livlig debat. Salen var delt i stort set to lejre, en ja og en nej-fløj. Nej-fløjen vandt afstemningen med 105 stemmer mod 91. Ingen på talerstolen havde særlig meget godt at sige om aftalen – tværtimod, men på den anden side var der heller ikke mange, som reelt troede på, at GL kunne eller kan få en bedre aftale. GL’s Hovedbestyrelse vil i næste uge tage kontakt til Akademikernes Centralorganisation for at forsøge at træde ud af aftalen. Det afviser Erik Jylling dog som en mulighed.

Finansminister Bjarne Corydon skal i øvrigt også give grønt lys for, at GL kan komme ud af aftalen.

 

Kommentar til artiklen

Skriv et svar

Anbefalede stofområder
Anbefalede emner

Artikler

Meninger

Anmeldelser

Ingen resultater