Tidsskriftet Forum for idræt
Tidsskriftet Forum for idræt har i sit seneste nummer, som den lange titel også antyder, fokus på idrætshistorie og -sociologi. Det er blevet en pose blandede bolsjer, hvor ikke alle indlæg har lige stor relevans, men der bestemt er godbidder imellem, og dem vil jeg her fokusere på:
Rasmus K. Storms analyse af de økonomiske effekter af de senere års store idrætsbegivenheder i Danmark, med VM i landevejscykling i 2011 som flagskibet, er velskrevet og interessant læsning. At det ikke er en økonomisk guldgrube, er næppe en overraskelse, men det er interessant at få et indblik i beregningen af de økonomiske effekter før og efter afholdelsen. Ligeledes er Bjarne Ibsens kritiske analyse af forsøgs- og udviklingsprogrammer i dansk idrætspolitik tankevækkende læsning om, hvordan idrætspolitikken har udviklet sig over de sidste 50 år, fra en forsker, der i høj grad selv har fingrene nede i stoffet.
At doping ikke er cykelsportens eneste problem, ser Martin Wang Højgaard og Ask Vest Christiansen nærmere på i en artikel om aftalte resultater blandt danske cykelryttere. Der er dog ikke tale om artige afsløringer fra Team Saxo Tinkoff, men derimod ryttere i den bedste danske cykelrække, A-klassen. Men med den indledende historie om Vinokourovs tvivlsomme sejr i Liege-Bastogne-Liege i 2010 kan man jo selv tænke videre. Derudover er der også en artikel om de tre gange, OL har været afholdt i London, som oplagt vil kunne bruges, såfremt man tager dette klassiske tema op med sine elever.
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode