Da Dalai Lama i dette forår besøgte Danmark og andre europæiske lande, blev han ikke modtaget af landenes regeringsledere. Den officielle danske begrundelse herfor var nærmest pinlig. Reelt var det af frygt for Kinas økonomiske repressalier. Som verdensmagt sætter Kina i dag sit globale aftryk. Også kulturelt er Kina nu i offensiven ved blandt andet at have oprettet Confucius Institutes over hele verden Også i Danmark og i den gymnasiale undervisning har man mange steder oprettet kinesisk kultur som områdestudium. Det er således meget velbegrundet at udgive en ny lærebog om Kinas religioner, også fordi det maoistiske Kina i dag officielt anerkender og samarbejder med verdensreligionerne i Kina.
Der er kapitler om statsreligion, daoisme, kongfuzianisme, buddhisme, maoisme, folkereligion, nye religioner og kinesisk religions indflydelse i udlandet. Forfatterne er eksperter i emnet, og de skriver i et ligefremt, læsevenligt sprog.
Bogen rummer 63 tekster, hvoraf mange er nye. Teksterne har en meget svingende sværhedsgrad, fordi bogen også er beregnet til undervisning på seminarer og til introkurser på universitetet. Til den gymnasiale undervisning finder jeg især kongfuzianisme, maoisme og folkereligion meget velegnet. Bogen er fint illustreret med kort, billeder, grafer og modeller. På den righoldige hjemmeside: kinesisk-religion.dk kan man finde yderligere materiale også til eksamensbrug. Fagligt og pædagogisk er materialet helt i top!
Selv om der er lagt an til en bred målgruppe, er der rigeligt materiale til alle og alt sammen i et meget smukt layout. Hele molevitten får man for blot et par hundrede kroner, så det er svært at få armene ned af begejstring over denne udgivelse. Køb den i kassevis!
Efterskrift: Gad vide, hvordan de kinesiske navne og begreber egentlig udtales? Kunne forfatterne ikke i næste udgave anføre disse med lydskrift?
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode