PTSD hos soldater er et højaktuelt emne, som gymnasielærer ved Ordrup Gymnasium Christopher Bisgaard Olesen tager op i en ny og vellavet lærebog til engelskfaget. Den henvender sig til engelsk A- og B-niveau i 2. og/eller 3.g.
Bogen kan ligeledes med fordel anvendes til AT og SRP – evt. med psykologi, da bogen fint behandler PTSD.
Forfatteren lægger vægt på mangfoldighed i genrer. Således indgår både politiske taler, uddrag af romaner og noveller (herunder to af Hemingway), interview og artikler i bogen, som også er forsynet med nyttige kildehenvisninger i form af fodnoter.
Tidsperspektivet strækker sig fra år 1900 til nu. Der er digte om Første Verdenskrig og artikler om krigen i Afghanistan, og Vietnamkrigen behandles også indgående.
• Hvilke strategier bruger regeringer til at få folk til at gå i krig?
• Hvordan opleves det at være i krig?
• Hvordan er det at komme hjem igen?
• Hvad er PTSD?
• Kan man blive den samme person igen efter at have kæmpet i krigens rædsler?
Sproget er ikke nødvendigvis nemt, men emnerne er vedkommende, og bogen er udmærket forsynet med gloser, hvilket gør læsningen nemmere.
Første halvdel af bogen er forsynet med flotte og relevante illustrationer, hvorimod anden halvdel er mere præget af tekst og dermed fremstår mindre farverig grænsende til det kedelige i sit layout. Dette kunne tekstbokse og enkelte arbejdsspørgsmål have rettet op på.
MEN, sammenfattende, ændrer det ikke ved, at antologien indeholder et fortrinligt og brugbart engelsksproget tekstudvalg, som belyser et interessant og højaktuelt emne om soldater i krig og deres omstilling fra kampberedskab til civilt liv, og som kan engagere eleverne. Desårsag får antologien en meget høj vurdering, nemlig fem stjerner ud af seks.
Kommentar til anmeldelsen
Eller opret med din email
Klik her, hvis du har glemt din adgangskode